fbpx

Imane Khelif: «Η Ομοσπονδία Πυγμαχίας με μισεί και δεν ξέρω γιατί» (vids)

Imane Khelif: «Η Ομοσπονδία Πυγμαχίας με μισεί και δεν ξέρω γιατί» (vid)

Η Imane Khelif κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, μετά από μία πορεία με δυσκολίες, φτώχεια και bullying. Η πυγμάχος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στην Πυγμαχία στην κατηγορία των 66 κιλών. 

Η 25χρονη Αλγερινή, που ήταν 5η πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο, πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στην πορεία της έως τον τελικό, όπου νίκησε την Κινέζα Yang Liu και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, στο στάδιο του «Roland Garros».

Η Imane Khelif στον πρώτο της αγώνα στο Ολυμπιακό Τουρνουά δέχτηκε ανελέητο bullying και μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου είπε σύμφωνα με τον Guardian: «Αναφορικά για το αν είμαι γυναίκα ή όχι, έχω κάνει πολλές δηλώσεις στα ΜΜΕ. Έχω πλήρη έγκριση να λάβω μέρος σε αυτήν τη διοργάνωση».

«Είμαι γυναίκα όπως όλες οι άλλες. Γεννήθηκα γυναίκα, έζησα ως γυναίκα, αγωνίστηκα ως γυναίκα, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. (Οι αμφισβητίες) είναι αντίπαλοι της επιτυχίας, έτσι τους αποκαλώ. Και αυτό δίνει στην επιτυχία μου έναν ειδικό χαρακτήρα λόγω αυτών των επιθέσεων» ανέφερε. 

«Η τιμή μου είναι πλέον ακέραιη», συνέχισε η Khelif. «Αλλά οι επιθέσεις που δέχτηκα μέσω των social media ήταν πολύ άσχημες, είναι χωρίς νόημα και ρίχνουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και τώρα πιστεύω πως ο τρόπος που σκέφτονται οι άνθρωποι έχει αλλάξει» σημείωσε.

«Όσον αφορά τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA), αγωνίζομαι κάτω από την αιγίδα της από το 2018. Με ξέρουν πολύ καλά, ξέρουν για τι είμαι ικανή, ξέρουν πόσο έχω αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια αλλά πλέον δεν με αναγνωρίζουν. Με μισούν και δεν ξέρω γιατί. Τους στέλνω ένα και μόνο μήνυμα: με αυτό το χρυσό μετάλλιο, η τιμή και η αξιοπρέπειά μου είναι πάνω από όλα», τόνισε η Imane Khelif.

YouTube video

Πηγή: Reader.gr

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία