fbpx

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γαλλία και Ιράν τα χρυσά της τελευταίας μέρας στο Taekwondo

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γαλλία και Ιράν τα χρυσά της τελευταίας μέρας στο Taekwondo

Με το Ιράν και την Γαλλία να κάνουν την εμφάνισή τους στη λίστα των χρυσών μεταλλίων, έπεσε στο Παρίσι η αυλαία του Ολυμπιακού Τουρνουά Taekwondo που ανέδειξε τη Νότια Κορέα για ακόμη μια φορά πρώτη δύναμη. Οι εκπρόσωποι της χώρας που γεννήθηκε το Taekwondo, κατέκτησαν δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ ακολούθησε το Ιράν με ένα χρυσό, δύο ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο. Την 3η θέση στην κατάταξη πήρε το Ουζμπεκιστάν με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο.

Στο φινάλε της διοργάνωσης, η Γαλλία πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο με την Althéa Laurin στην κατηγορία +67kg Γυναικών με εξαιρετικά δραματικό τρόπο, φτάνοντας έτσι τα δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες αφού ήταν 3η πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο.

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία +80kg Ανδρών κατέκτησε ο Ιρανός Arian Salimi, ο οποίος στον τελικό νίκησε 2-1 τον Βρετανό Cunningham.

Το ασημένιο μετάλλιο στα +67kg στις Γυναίκες κατέκτησε η Svetlana Osipova από το Ουζμπεκιστάν και τα χάλκινα η Lee Da-bin από την Κορέα και η Nafia Kuş Aydın από την Τουρκία.

Στα +80 στους Άνδρες, το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Βρετανό Caden Cunningham και τα χάλκινα στον Rafael Alba Castillo από την Κούβα και τον Cheick Sallah Cissé από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ένας άλλος νικητής σε αυτό το Ολυμπιακό Τουρνουά Taekwondo ήταν ο κόσμος καθώς και ο χώρος του εκπληκτικού Grand Palais που πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες.

Νωρίτερα, η ομάδα επίδειξης του World Taekwondo έδωσε την τελευταία της παράσταση σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρουσιάζοντας ένα σόου με θέμα τη Γαλλία.

Τέλος, η Κίνα κέρδισε το Ουζμπεκιστάν στον αγώνα ομάδων μεικτών φύλων.

Και κάπως έτσι το Τουρνουά Taekwondo στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 έλαβε τέλος. Είδαμε αστέρια να γεννιούνται, θρύλους να αποσύρονται και μερικούς κλασικούς αγώνες σε έναν μοναδικό, υπέροχο χώρο.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γαλλία και Ιράν τα χρυσά της τελευταίας μέρας στο Taekwondo

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά