fbpx

Chungwon Choue: Στο «Παρίσι 2024» το Taekwondo θα «λάμπει»

Chungwon Choue: Στο «Παρίσι 2024» το Taekwondo θα «λάμπει»

Αθλητές και αξιωματούχοι επαίνεσαν τον εξαιρετικό χώρο διεξαγωγής του Ολυμπιακού Τουρνουά Taekwondo στο «Παρίσι 2024» και υποσχέθηκαν να παρουσιάσουν στην πόλη το καλύτερο Ολυμπιακό Τουρνουά που έγινε ποτέ.

Σε συνέντευξη τύπου πριν από τους αγώνες στο εμβληματικό Grand Palais της γαλλικής πρωτεύουσας, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την προετοιμασία του χώρου, το επίπεδο του ανταγωνισμού και τις εσωτερικές σκέψεις δύο αθλητών καθώς ετοιμάζονται για τη μάχη που ακολουθεί.

«Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Taekwondo θα λάμψει», υποσχέθηκε ο πρόεδρος του World Taekwondo, Chungwon Choue ενώ αποκάλεσε τον χώρο του Grand Palaisυπέροχο“. «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε ποτέ ξανά άλλο χώρο σαν αυτό» είπε. Επαίνεσε το Παρίσι για την εγκατάσταση ενός αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης θερμοκρασίας στον αρχαίο χώρο του Grand Palais με τη γυάλινη οροφή.

Η ακουστική του χώρου, σε συνδυασμό με τις ζητωκραυγές του κοινού, «θα δημιουργήσει μια όμορφη ατμόσφαιρα για τους αθλητές», είπε ο τεχνικός εκπρόσωπος Mohammad Shaaban, σημειώνοντας ότι όλα τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. “Υπάρχει πολλή ηχώ στον χώρο – δημιουργεί μια εκπληκτική αίσθηση” συμπλήρωσε, με τους αθλητές να συμφωνούν.

«Αισθάνομαι την πίεση αυτής της διοργάνωσης καθώς πραγματοποιείται στο Παρίσι και είμαι Γαλλίδα αθλήτρια», είπε η Althea Laurin, (W+67kg) της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. «Όπως είδαμε στην Ξιφασκία, ο κόσμος ζητωκραυγάζει πολύ και μπορείς να ακούσεις τα πάντα». Το «Παρίσι 2024» είναι ένα πολύ διαφορετικό τουρνουά από το «Τόκιο 2020» που διεξήχθη εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας. «Το Τόκιο ήταν χωρίς κόσμο, ήταν πολύ δύσκολο, αλλά στο Παρίσι θα είναι ένα πολύ παθιασμένο πλήθος», είπε. «Εμείς (οι αθλητές) πρέπει να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, αλλά νομίζω ότι θα το απολαύσουμε».

Ο Choue σημείωσε ότι οι 134 αθλητές του Taekwondo προέρχονται από 60 εθνικές ομάδες (NOC’s), μία ομάδα ουδέτερων αθλητών (AIN) με αθλητές από Ρωσία και Λευκορωσία και μια ομάδα προσφύγων αποτελούμενη από πέντε αθλητές. Από τις 60 εθνικές ομάδες (NOC’s), οι εννέα (9) συμμετέχουν για πρώτη φορά σε Τουρνουά Ολυμπιακού Taekwondo.

Ως ένα δείγμα προώθησης της ουσιαστικής ισότητας των φύλων από το World Taekwondo, οι 26 διαιτητές που προέρχονται από 26 διαφορετικές χώρες, χωρίζονται εξίσου μεταξύ 13 ανδρών και 13 γυναικών. «Το Taekwondo είναι το πιο ανεκτικό και χωρίς αποκλεισμούς άθλημα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του World Taekwondo, Jeongang Seo. «Είμαστε βέβαιοι ότι ο διαγωνισμός μας θα επιδείξει καθολικότητα και αριστεία».

Ένας αθλητής που γνωρίζει τα πάντα για την καθολικότητα είναι ο Farzad Mansouri (M-80kg). Αφού αγωνίστηκε για τη χώρα του το Αφγανιστάν στο Τόκιο, είναι πλέον μέλος της Ομάδας Προσφύγων. Έχει προετοιμαστεί για το Παρίσι με την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας.

«Η καρδιά μου θα είναι με την ομάδα μου, τη χώρα μου και τον λαό μου», είπε. Σχετικά με την Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ, είπε: «Αυτή τη φορά, θα παλέψω για την προσφυγική Ολυμπιακή Ομάδα, θα βάλω τα δυνατά μου: Εκπροσωπούμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η καλύτερη ευκαιρία του αθλήματος κάθε τέσσερα χρόνια για να προβάλει την ομορφιά του στο ευρύτερο κοινό. «Το Taekwondo είναι ένα όμορφο άθλημα, που βοηθά στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης στα παιδιά», είπε η Laurin. «Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ακόμα πιο σπουδαίο».

Chungwon Choue: Στο «Παρίσι 2024» το Taekwondo θα «λάμπει»

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ταε Κβον Ντο