fbpx

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σύνοψη της πρώτης μέρας διεξαγωγής του αγωνίσματος της Πάλης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σύνοψη της πρώτης μέρας διεξαγωγής του αγωνίσματος της Πάλης

Η πρώτη ημέρα διεξαγωγής του αγωνίσματος της Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» ολοκληρώθηκε, με τις κατηγορίες των 60kg και των 130kg της ελληνορωμαϊκής και των 68kg της γυναικείας πάλης να φτάνουν ως τους τελικούς.

Ο Κινέζος Liguo Cao και ο Ιάπωνας Kenichiro Fumita θα διεκδικήσουν το χρυσό στα 60kg της ελληνορωμαϊκής ενώ ο Χιλιανός Yasmani Acosta Fernadez θα παλέψει με τον Κουβανέζο Mijain Lopez Nunez για την πρώτη θέση στα 130kg της ελληνορωμαϊκής. Στα 68kg της γυναικείας πάλης θα παλέψουν για το χρυσό η Meerim Zhumanazarova από το Κιργιστάν με την Amit Elor από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάλιστα κάποια από τα φαβορί αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση, άλλοι από νωρίς και άλλοι μια ανάσα από τον τελικό. Η Γιαπωνέζα παγκόσμια πρωταθλήτρια Nonoka Ozaki αποκλείστηκε στα ημιτελικά των 68kg της γυναικείας πάλης από την Meerim Zhumanazarova με σκορ 8-6 ενώ ο επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής Amin Mirzazadeh από το Ιράν αποκλείστηκε από τον Κουβανέζο Mijain Lopez Nunez στα προημιτελικά της κατηγορίας των 130kg της ελληνορωμαϊκής με σκορ 3-1.

Μεγάλη έκπληξη και η ήττα της Μολδαβής παγκόσμιας πρωταθλήτριας Irina Ringaci από την Βορειοκορεάτισσα Sol Gum Park στη φάση των «16» των 68kg της γυναικείας πάλης με σκορ 10-6, της Τουρκάλας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Buse Tosun από την Αμερικάνα Amit Elor στη φάση των «16» των 68kg της γυναικείας πάλης με σκορ 10-2 ενώ εκτός έμεινε και ο Μολδαβός παγκόσμιος πρωταθλητής Victor Cuobanu από τον Βορειοκορεάτη Se ung Ri με πτώση στην φάση των «16» των 60kg της ελληνορωμαϊκής.

Η δράση συνεχίζεται σήμερα με τις κατηγορίες των 77kg και των 97kg της ελληνορωμαϊκής και των 50kg της γυναικείας πάλης.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πάλη