fbpx

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ομάδα επίδειξης του World Taekwondo έβαλε «φωτιά» στο Παρίσι (pics & vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ομάδα επίδειξης του World Taekwondo έβαλε «φωτιά» στο Παρίσι (pics)

Η ομάδα επίδειξης του World Taekwondo παρουσίασε την Κυριακή 4 Αυγούστου μια εμβληματική εμφάνιση σε ένα εμβληματικό σκηνικό, στα πλαίσια της έναρξης του Taekwondo αύριο Τετάρτη 7 Αυγούστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά παρέσυρε χιλιάδες θεατές στον προαύλιο χώρο του ορόσημου Hotel de Ville – το δημαρχείο του Παρισιού από τον 14ο αιώνα – πολύ πριν ξεκινήσει η επίδειξη. Μόλις ξεκίνησε, το πλήθος διογκώθηκε περισσότερο, καθώς όλο και περισσότεροι θεατές πλημμύριζαν για να δουν το θέαμα.

Αυτό ξεκίνησε με κλασικές κινήσεις poomsae σε κλασική μουσική, ενώ αργότερα ήρθαν οι πιο χαρακτηριστικές και πολύπλοκες κινήσεις με μια σειρά περιστροφικών και εναέριων kick break (σπασίματα ξύλων με λακτίσματα). Το κοινό ζητωκραύγαζε γεμάτο ενθουσιασμό και οι φωτογραφικές μηχανές είχαν πάρει «φωτιά», καθώς θραύσματα από σπασμένες σανίδες έπεφταν σαν βροχή.

Ο ρυθμός ανέβηκε στα ύψη με δημιουργικά poomsae και περισσότερα breaks εν μέσω ηλεκτρονικής και ροκ μουσικής. Η παράσταση ολοκληρώθηκε με ένα φόρο τιμής στην πόλη που φιλοξενεί του Ολυμπιακούς Αγώνες: Τα μέλη της ομάδας έβαλαν υφάσματα βαμμένα σε κόκκινο, λευκό και μπλε –τα χρώματα της γαλλικής σημαίας– και άνοιξαν ένα πανό του Πύργου του Άιφελ.

Τέλος, ο πρόεδρος του World Taekwondo, Chungwon Choue και ο Γάλλος θρύλος του Taekwondo, Pascal Gentil, ανέβηκαν στη σκηνή για να ευχαριστήσουν την ομάδα και τον κόσμο. Η ομάδα επίδειξης θα εμφανίζεται στα διαλείμματα του Ολυμπιακού Τουρνουά Taekwondo, που ξεκινά το τετραήμερο ταξίδι του στο Grand Palais στις 7 Αυγούστου.

Ο Choue και η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo έχουν περάσει χρόνια δουλεύοντας σε κοινά σχέδια όχι μόνο στον αθλητικό αλλά και στον ανθρωπιστικό τομέα. Το 2017, η πόλη του Παρισιού, ο φιλανθρωπικός βραχίονας του World Taekwondo, το Ίδρυμα Taekwondo Humanitarian και η Γαλλική Ομοσπονδία Taekwondo, συμφώνησαν να ενδυναμώσουν από κοινού τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους. Το όχημα της ενδυνάμωσης ήταν η προπόνηση στο άθλημα του Taekwondo μεταδίδοντάς τους τόσο αυτοάμυνα όσο και αυτοπεποίθηση. Ορισμένοι αποδέκτες αυτών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχουν προσκληθεί, ως ειδικοί καλεσμένοι, να συμμετάσχουν στο κοινό στο Grand Palais.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά