fbpx

O Marcus Wong ξιφομάχος των Λεόντων μονομαχεί με Βυζαντινή Σπάθη στην… Αμερική!

Wong

O Marcus Wong ο Κινεζο-Αμερικανός ξιφομάχος των Λεόντων μονομαχεί με Βυζαντινή Σπάθη και Σκουταρίσκιο στην Αμερική! Δείτε Μονομαχίες ανάμεσα σε Βυζαντινή Σπάθη (Παραμήριο) και Σκουταρίσκιο εναντίον Σπαθί και Σκουταρίσκιο η οποία έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

YouTube video

Ο μαχητής με την Βυζαντινή Σπάθη και το Σκουταρίσκιο είναι ο Marcus Wong μέλος της Ακαδημίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών “Λέοντες”. Λαμβάνει ασύγχρονη εκπαίδευση  στην Βυζαντινή Οπλομαχία,με το πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει η σχολή για όσους κατοικούν μακριά από τον Πειραιά.

Στο βίντεο θα δείτε μονομαχίες ανάμεσα σε δύο διαφορετικά στυλ. Το Βυζαντινό και το Δυτικής Ευρώπης. Τα Σκουταρίσκια είναι μικρές ασπίδες που ήταν σε χρήση από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Τις χρησιμοποιούσαν κάποιοι  μονομάχοι, γρήγορα πέρασε στον Ρωμαϊκό στρατό και τις χρησιμοποιούσαν οι τοξότες, το ελαφρό πεζικό και οι κατάφρακτοι. Η ασπίδα αυτή πέρασε αργότερα και στον Βυζαντινό στρατό. Οι Δυτικοί την είχαν σε χρήση κυρίως τον 14ο αιώνα και μετά. Τελευταία καταγραφή χρήση της σε πόλεμο ήταν στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο από Καυκάσιους. Σήμερα είναι σε χρήση σε τουρνουά.

Αν σας αρέσει η  Ξιφομαχία έλα σε επαφή με την Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών “Λέοντες” Πληροφορίες στο Ηλεκτρονικό   Ταχυδρομείο: [email protected]

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορες Πολεμικές Τέχνες