fbpx

…και όμως υπάρχει σχολή που μπορεί κάποιος να μάθει Βυζαντινή Σπαθασκία!

ΛΕΟΝΤΕΣ

Το ήξερες ότι υπάρχει σχολή Ευρωπαϊκών πολεμικών τεχνών που μπορείς να μάθεις να ξιφομαχείς με μεσαιωνικά και αναγεννησιακά όπλα, όπως το μακρύ σπαθί, το Ιταλικό ξίφος, το Βυζαντινό παραμήριον ή το Βυζαντινό ξίφος; Πρόκειται για την Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών “Λέοντες”. 

Υπάρχουν τρία κύρια στάδια εκπαίδευσης. Το αρχικό στάδιο , όπου ο ασκούμενος μαθαίνει κιναισθητική, βηματισμούς και γνωρίζει τις δυνατότητες του σώματος του.

Αργότερα εκπαιδεύεται με τον εξοπλισμό του αρχάριου, ο οποίος αποτελείται από ξύλινα ή συνθετικά όπλα, γάντια και μάσκα προστασίας και όταν είναι έτοιμος ή έτοιμη μπορεί να περάσει 

στο στάδιο όπου ο ασκούμενος μάχεται με έναν ή πολλαπλούς αντιπάλους, είτε σε ομάδες ενώ χρησιμοποιεί ολοκληρωμένο προστατευτικό εξοπλισμό ο οποίος αποτελείται από χιτώνιο προστασίας, παντελόνι προστασίας, γάντια , μάσκα ενώ μπορεί να χρησιμοποιεί  μεταλλικά εκπαιδευτικά όπλα. 

Τέλος υπάρχει το στάδιο όπου ο ασκούμενος αν επιθυμεί και μπορεί να μάχεται με μεσαιωνικές πανοπλιες.

Η κυρία μέθοδος ξιφομαχίας είναι η λεγόμενη Γερμανική σχολή Ξιφασκίας που ιδρυτής της ήταν ο Johannes Lichtenauer. Παράλληλα υπάρχει και η Βυζαντινή Οπλομαχία που γίνονται ασκήσεις για ομαδικές αναμετρήσεις και αψιμαχίες.

Εκτός από την μαχητική πλευρά, ο σύλλογος ασχολείται με την ιστορική αναβίωση της μεσαιωνικής περιόδου, όπου τα μέλη του συλλόγου λαμβάνουν μέρος σε παρουσιάσεις πολιτιστικού, ακαδημαϊκού και ερευνητικού πλαισίου. 

Τα μαθήματα γίνονται στην αίθουσα ξιφασκίας του Α.Γ.Σ ΑΞΙΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ στην οδό Πραξιτέλους 120

Δευτέρα 21:30-22:30 / Τετάρτη  21:30-22:30 / Σάββατο 17:00-19:00 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο mail: [email protected]

Εκπαιδευτής είναι ο Γεώργιος Ε. Γεωργάς ο οποίος είναι πιστοποιημένος προπονητής Ξιφασκίας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εκπαιδευτής Παμμάχου από τη Διεθνή Ένωση Παμμάχου και εκπαιδευτής Ιστορικής Ξιφασκίας από το Meyer’s Freifechter Guild και το Saint Michael’s Guild. 

Link: #Leontes #scholae_palatinae #Freifechter_Guild_Hellas #byzantine_hoplomachia #Pammachon #historical_fencing #Fencing #fechtschule #Long_sword #paramerion #sword_and_scabbard #sword_and_shield #KDF #spathion

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορες Πολεμικές Τέχνες