fbpx

O Sugar Ray Robinson σταματά τον Jake LaMotta στο περίφημο St. Valentine’s Day Massacre

Ο Sugar Ray Robinson και ο Jake LaMotta

Ο Sugar Ray Robinson και ο Jake LaMotta βρέθηκαν αντίπαλοι έξι φορές. Οι τρεις πρώτοι αγώνες ήταν νωρίς στην καριέρα τους, καθώς ανέβαιναν σιγά σιγά στην κατάταξη. Η τελευταία αναμέτρηση τους ήρθε όταν ο LaMotta ήταν ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής και ο Sugar Ray ανέβαινε κατηγορία βάρους μετά από μια λαμπρή καριέρα στις 147 λίβρες (66,7 κιλά) . Ήταν όλοι καταπληκτικοί αγώνες, αλλά η τελευταία δόση της έντονης αντιπαλότητάς τους παραμένει ως ένας από τους πιο σκληρούς αγώνες εκείνης της ήδη σκληρής εποχής της πυγμαχίας.

Με το μεταξύ τους σκορ εκείνη την εποχή να βρίσκεται στο 4-1 υπέρ του Sugar Ray κι έχοντας χαρίσει έναν από τους πιο ωραίους αγώνες με την5η αναμέτρησή τους ήρθε η ώρα για την 6η και τελευταία. Κι όπως αποδείχτηκε όλα τα υπόλοιπα απλά ήταν ένα προοίμιο για τον μεγάλο τελικό.

Στις 14 Φεβρουαρίου 1951, με τον LaMotta να είναι ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών το ζευγάρι συναντήθηκε ξανά στο Σικάγο για τον τελευταίο αγώνα μεταξύ τους. Εξαντλημένος από την τεράστια προσπάθεια να χάσει βάρος (φημολογήθηκε ότι έπρεπε να χάσει έως και τέσσερα κιλά την ημέρα του αγώνα), ο LaMotta ξεκίνησε πολύ δυνατά από την αρχή αναζητώντας το γρήγορο νοκ άουτ. Πήρε τους πρώτους γύρους, αλλά το δεύτερο μισό ανήκε στον Robinson. Τότε ήταν που άρχισε η “τιμωρία” στον ιδιαίτερα ανθεκτικό LaMotta.

Η επίθεση του Robinson στο σώμα άρχισε να αποδίδει, και μέχρι τον ενδέκατο γύρο όλα ήταν μόνο θέμα χρόνου. Οι επόμενοι δύο γύροι ήταν ένα μονόλογος του Sugar Ray Robinson. Ο LaMotta πιστός στη φύση του δεν “έπεφτε”. Τελικά, ο διαιτητής παρενέβη για να σταματήσει τη “σφαγή” καθώς ο LaMotta ήταν κρεμασμένος στα σχοινιά, τηρώντας την υπόσχεσή του ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ. (Και όχι, ο Jake δεν είπε ποτέ τη φράση «Δεν με κατέβασες ποτέ, Ray», όπως θα το έλεγε αργότερα στην πολυ- αγαπημένη ταινία Raging Bull).

Ο Robinson έγινε πρωταθλητής δύο κατηγοριών σε αυτόν τον αγώνα και συνέχισε αγωνίζεται σε μια καριέρα που διήρκεσε 14 ακόμη χρόνια μετά από εκείνη τη μοιραία νύχτα. Ο LaMotta αποσύρθηκε μόλις τρία χρόνια αργότερα μετά από μια όχι και τόσο καλή συνέχεια της εξαίσιας καριέρας του.

Μέχρι τη στιγμή που ο Robinson έχασε τη ζώνη του από τον Randy Turpin, το ρεκόρ του ήταν στο απίστευτο 129-1-2, με τη μοναδική ήττα να είναι από τα χέρια του άσπονδου εχθρού του, του Jake LaMotta.

Τα ονόματά τους είναι δεμένα για πάντα σε μια ιστορία γραμμένη σε έξι κεφάλαια, μια ιστορία γεμάτη αίμα. Και έτσι θα παραμείνουν, ως υπενθύμιση ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας των ερωτευμένων, μιας ημέρας που γιορτάζεται η αγάπη, υπάρχει αρκετός χώρος για έναν καλό παλιό “πόλεμο” στο ρινγκ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά