fbpx

Lennox Lewis: αναξιόπιστος ο Antony Joshua

Lennox Lewis: Ο τελευταίος undisputed πρωταθλητής

Ο πρώην πρωταθλητής βαρέων βαρών Lennox Lewis επέκρινε για άλλη μια φορά τον Anthony Joshua επειδή επέλεξε να αντιμετωπίσει τον Francis Ngannou στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στις 8 Μαρτίου.

Ο Lewis υποστήριξε ότι ο συμπατριώτης του χάνει την αξιοπιστία του επιλέγοντας τον Καμερουνέζο ως αντίπαλο του. Ο θρυλικός Βρετανός πυγμάχος είναι στην επικαιρότητα όχι για όσα πέτυχε πριν από σχεδόν 25 χρόνια (1999), αλλά γιατί δεν μπόρεσε να αντισταθεί όταν ρωτήθηκε για την επιλογή του Francis Ngannou από τον συμπατριώτη του Anthony Joshua για τον επόμενο αγώνα του.

Σύμφωνα με τον Lewis, ο Joshua χάνει την αξιοπιστία του και, με τον συμπατριώτη του να επιστρέφει στην πυγμαχία μετά από μια περίοδο αδράνειας για προσωπικούς λόγους, οι αντίπαλοί του θα πρέπει να είναι υψηλότερου διαμετρήματος. Ο Joshua έχει αγωνιστεί τρεις φορές το 2023. Έχει κερδίσει κάθε φορά, με πιο πρόσφατη τον Otto Wallin. Τώρα, για τον αγώνα του στις 8 Μαρτίου, επέλεξε τον Καμερουνέζο Ngannou. Ο Ngannou έχει μόνο έναν επαγγελματικό αγώνα στο ενεργητικό του, εναντίον του Tyson Fury.

Αυτός ο αγώνας του έδωσε αρκετή αυτοπεποίθηση στον Joshua για να βάλει το όνομά του στο ρινγκ μαζί του. Και οι δύο άνδρες πρόκειται να κερδίσουν τεράστιο ποσό για αυτόν τον αγώνα. Ο Ngannou είναι πρώην πρωταθλητής MMA και το 2021 νίκησε τον Stipe Miocic για να γίνει πρωταθλητής UFC. Έχει χάσει μόνο τρεις αγώνες στο UFC και τώρα ψάχνει να κάνει όνομα και στην πυγμαχία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Lewis επικρίνει τον Joshua για ορισμένες από τις αποφάσεις του. Το έκανε και το 2018, όταν ο Joshua ήταν ένας από τους κορυφαίους πυγμάχους εκείνη τη στιγμή και η προοπτική αγώνα με έναν εκ των Fury και Wilder, δύο από τους πιο ισχυρούς πυγμάχους εκείνη την εποχή φάνταζε ιδανική. Ωστόσο ο Joshua δεν ήθελε να αντιμετωπίσει κανέναν από τους δύο.

Για τον Lewis, οι πραγματικοί αντίπαλοι του Joshua αυτή τη στιγμή είναι ο Fury και ο Zhang Zhilei, ο οποίος κατέχει τον προσωρινό τίτλο WBO βαρέων βαρών. Η απόφαση του Joshua αντικατοπτρίζει κάπως την κατεύθυνση που έχει πάρει η πυγμαχία τον τελευταίο καιρό, με πολλούς πυγμάχους να αναζητούν θέαμα και μεγάλες απολαβές.

Είναι μια γενική τάση, και όχι μόνο για τον AJ. Μετά την ήττα όμως του Wilder τον περασμένο Δεκέμβριο ο Joshua δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί άμεσα μαζί του. Έπρεπε να βρει άλλον αντίπαλο. Και, φυσικά, ο Fury είναι απασχολημένος με τον πιο πολυαναμενόμενο αγώνα από όλους, εναντίον του Usyk στις 17 Φεβρουαρίου, ξανά στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Fury- Usyk: Στην τελική ευθεία για τον τίτλο του Undisputed

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά