fbpx

Keanu Reeves: Αθλητής του BJJ και μαύρη ζώνη στο Τζούντο

Πολυπράγμων ο Keanu Reeves

Ο Keanu Reeves, ο διάσημος ηθοποιός που είναι γνωστός για τους εμβληματικούς του ρόλους ως Neo στο The Matrix και John Wick στην ομώνυμη σειρά ταινιών, ασχολείται με πολλές πολεμικές τέχνες, όπως Τζούντο, Καράτε, Κραβ Μάγκα και Ζίου Ζίτσου.

Αν και αυτή τη στιγμή είναι λευκή ζώνη στο BJJ, έχει προπονηθεί από τους θρυλικούς αδερφούς Machado. Τα αδέρφια Machado είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές BJJ και έχουν στενούς δεσμούς με την οικογένεια Gracie.

Ο Rigan Machado ειδικότερα προπονεί πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ και έχει τη δική του μέθοδο BJJ. Επιπλέον, έχει επίσης στενούς δεσμούς με την ομάδα κασκαντέρ με την οποία εκπαιδεύτηκε ο Keanu για το John Wick.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Keanu έχει αναλάβει πολλούς ρόλους που απαιτούν εξαιρετική φυσική κατάσταση και εξειδίκευση στις πολεμικές τέχνες. Προπονείται συνεπώς στο Ζίου Ζίτσου, μαζί με άλλες πολεμικές τέχνες, καθώς χρησιμοποιεί αυτές τις δεξιότητες για να προετοιμαστεί για τους ρόλους του σε ταινίες δράσης. Αν και δεν υπήρξε ποτέ αθλητής, ο Keanu κατέχει εξαιρετικές βασικές γνώσεις πολλών πολεμικών τεχνών.

Η κατανόηση των κινήσεων και η ικανότητά του να επιδεικνύει επιθετικές και αμυντικές κινήσεις κάνει τους χαρακτήρες της ταινίας του αυθεντικούς. Προετοιμάζοντας τον ρόλο του ως John Wick, ο Keanu προπονούταν στο BJJ και στο Judo για 2 ώρες κάθε μέρα. Την έντονη προπόνηση που έκανε κατέγραψε ο προπονητής του, John Machado, στο κανάλι του στο YouTube.

Ο Nomura Tadahiro, ένας από τους σπουδαιότερους τζουντόκα όλων των εποχών και τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, απένειμε τιμητική μαύρη ζώνη στο τζούντο στον ηθοποιό του Χόλιγουντ Keanu Reeves στο Τόκιο. Αυτή η χειρονομία όχι μόνο αναγνωρίζει την αφοσίωση του Reeves στο άθλημα, αλλά υπογραμμίζει επίσης την επίδραση του τζούντο στη λαϊκή κουλτούρα.

Ο Nomura, ο οποίος αποσύρθηκε από το ανταγωνιστικό τζούντο το 2015, θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο επιτυχημένους τζούντο στην ιστορία. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις σε όλη τη λαμπρή καριέρα του, μεταξύ των οποίων τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τέσσερα χρυσά μετάλλια Ασιατικών Αγώνων. Η τετράμηνη εκπαίδευση του Reeves στο τζούντο για τον ρόλο του στη σειρά ταινιών δράσης John Wick, είχε τραβήξει την προσοχή της κοινότητας του τζούντο.

Η αφοσίωση του Keanu Reeves είναι αναμφισβήτητη και οι ικανότητες του έχουν επαινεθεί από τον Joe Rogan. Ο Keanu Reeves είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός και διασημότητα που αγαπιέται από πολλούς. Αν και δεν είναι ειδικός στο Brazilian Jiu Jitsu, έχει μεγάλη εκτίμηση για το άθλημα και είναι ένας εξαιρετικός εκπρόσωπος για αυτό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά