fbpx

Η Λάγκερθα των Vikings κάτοχος νταν σε TKD και Καράτε

Η Λάγκερθα των Vikings κάτοχος νταν σε TKD και Καράτε

Η Κάθριν Γουίνικ είναι Καναδή, ουκρανικής καταγωγής ηθοποιός, γνωστή για το ρόλο της Λάγκερθα, στη σειρά Vikings. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι η μεγάλη θητεία της στο χώρο των πολεμικών τεχνών!

H Katheryn Winnick γεννήθηκε στο Etobicoke του Οντάριο και μιλούσε ουκρανικά ως μητρική-μοναδική γλώσσα μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών. Άρχισε να εκπαιδεύεται στις πολεμικές τέχνες σε ηλικία επτά ετών και απέκτησε την πρώτη της μαύρη ζώνη στα 13 της. Μέχρι την ηλικία των 21, είχε ήδη τρεις σχολές Taekwondo δικές της! Την πρώτη σχολή την άνοιξε στην ηλικία των 16 ετών! Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 3ου Dan στο ταεκβοντό και 2ου Dan στο καράτε. Αγωνιστικά ξεχωρίζει και ένα ασημένιο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα.

“Η οικογένειά μου ήταν πάντα συνδεδεμένη με τον αθλητισμό. Μετά τα επτά μου χρόνια άρχισα να εξασκώ τις πολεμικές τέχνες και στα 13 μου ήμουν ήδη μαύρη ζώνη”, δήλωνε σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Έκανε την είσοδό της στη βιομηχανία του κινηματογράφου διδάσκοντας πολεμικές τέχνες σε ηθοποιούς στα γυρίσματα ταινιών. Η εμπειρία την ενέπνευσε να ακολουθήσει την επαγγελματική υποκριτική. Ολοκλήρωσε βέβαια το πτυχίο της στην κινησιολογία στο Πανεπιστήμιο York του Τορόντο, ενώ είναι απόφοιτος και του William Esper Studio ως ηθοποιός. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και ένα δίπλωμα επαγγελματία σωματοφύλακα!

Η Winnick είχε πάντα το μικρόβιο του “σανιδιού”. Ξεκίνησε να παίζει ως έφηβη στο κοινοτικό κέντρο στο Τορόντο. Σκηνοθέτησε θεατρικά έργα στο λύκειο και κέρδισε υποτροφία για το δράμα και τη σκηνοθεσία ενώ παρακολουθούσε το Richview Collegiate Institute.

Στην καριέρα της ως ηθοποιού δεν θα επεκταθούμε καθώς η λίστα είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Αναμφίβολα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με ρόλο της Λάγκερθα στην τηλεοπτική σειρά Vikings. Τον Μάρτιο του 2022, η Winnick, μαζί με τη μητέρα της, δημιούργησαν τη φιλανθρωπική οργάνωση “The Winnick Foundation” για να συγκεντρώσουν κεφάλαια για τις ανάγκες της Ουκρανίας. Τον Νοέμβριο του 2022, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών απαγόρευσε στην Winnick να εισέλθει στη Ρωσία, καθώς και σε άλλους 99 Καναδούς, ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης. Η ίδια δηλώνει «Αμερικανίδα πολίτης όσο και Καναδή».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά