fbpx

Oscar De La Hoya: O Mosley ήταν ο ταχύτερος που αντιμετώπισα ποτέ

Oscar De La Hoya με τον Floyd Mayweather

Ο Oscar De La Hoya αγωνίστηκε με πολλούς από τους καλύτερους μαχητές της πυγμαχίας. Έχουν περάσει σχεδόν 16 χρόνια από τότε που ο Oscar De La Hoya κρέμασε τα γάντια του από την πυγμαχία, αλλά ο «The Golden Boy» εξακολουθεί να παίζει εξέχοντα ρόλο στο άθλημα, ως ένας από τους κορυφαίους «παίχτες» του παιχνιδιού.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του ο De La Hoya δημιούργησε μια φήμη για τον εαυτό του ως ο πυγμάχος που θα αγωνιζόταν με όλους τους ανερχόμενους, αλλά ποιος ήταν ο ταχύτερος μαχητής που αντιμετώπισε ποτέ;

Στην απίστευτη πορεία του που τον είδε να κατακτά παγκόσμιους τίτλους σε έξι διαφορετικές κατηγορίες βάρους, ο De La Hoya αντιμετώπισε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος, όπως ο Bernard Hopkins, ο Floyd Mayweather και ο Manny Pacquiao.

Κοιτάζοντας πίσω στην καριέρα του ο De La Hoya μίλησε για το ποιος είχε τη μεγαλύτερη ταχύτητα και η απάντηση του ήταν ο Shane Mosley. Ο συμπατριώτης του από την Καλιφόρνια τον νίκησε δύο φορές, τη μία αμφισβητούμενη, και ο De La Hoya απέτισε φόρο τιμής στον πρώην αντίπαλό του.

«Ήταν ο Sugar Shane Mosley στον πρώτο αγώνα. Είχε εκπληκτική ταχύτητα στα χέρια του. Μαζί του ήταν ακριβώς η ταχύτητα πίσω από τις γροθιές του. Παρόλο που μπορείς να τις δεις να έρχονται, υπήρχαν τόσες πολλές – πολύ ακριβή χτυπήματα και με μεγάλη δύναμη», είπε ο De La Hoya μιλώντας στο The Ring.

«Πολύ γρήγορος ήταν και ο Pacquiao, πάρα πολύ γρήγορος. Ρίχνει πολλές γροθιές από διαφορετικές γωνίες και τις δέχεσαι επειδή δεν ξέρεις από πού έρχονται. Ο Floyd Mayweather είναι επίσης γρήγορος, αλλά η ταχύτητά του αφορά περισσότερο τον συγχρονισμό.

Δεν είναι σαν το «Sugar» Shane Mosley με συνδυασμούς τεσσάρων και πέντε γροθιών. Ο Mayweather μοιάζει περισσότερο σαν να ρίχνεις ένα χτύπημα και το έχει δει ήδη και το αποφεύγει ή το αποκρούει. Εκεί είναι η ταχύτητά του. Νομίζω ότι ο Shane Mosley στην ακμή του ήταν ο πιο γρήγορος μαχητής που έχω γνωρίσει».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά