fbpx

Mεγάλο σεμινάριο της τέχνης του Cutman & Hand Wrapping

Mεγάλο σεμινάριο της τέχνης του Cutman & Hand Wrapping

Μεγάλο σεμινάριο της τέχνης του Cutman & Hand Wrapping θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Διδάσκων ο μετρ του είδους, ο φυσικοθεραπευτής και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Cutman (World Cutman Association), Μιχάλης Σιούλης.

Το σεμινάριο, το οποίο φέρει πιστοποίηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία World Cutman Association (WCA) θα διεξαχθεί στη Μεταμόρφωση, την έδρα του Μιχάλη Σιούλη και συγκεκριμένα στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου 175.

Χωρίς περιττά λόγια, πράγματα που αφορούν τις “γωνίες”, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην ουσία αυτής τέχνης, όπως αυτή εφαρμόζεται σε όλα τα ρινγκ του κόσμου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα μαχητικά αθλήματα και θέλουν να αποκτήσουν γνώση για να μπορούν να βοηθούν τους αθλητές τους. Η τέχνη του cutman, όπως εφαρμόζεται σε όλα τα ρινγκ του κόσμου δεν έχει καμία σχέση με τον ρόλο του γιατρού αγώνων.Οι cutmen είναι οι άνθρωποι  που έχουν την ευθύνη να παρεμποδίσουν και να αντιμετωπίσουν οιδήματα και τραύματα σε έναν μαχητή. Όπως λέει κι ο Μιχάλης Σιούλης για να εκπαιδευτεί κάποιος στην τέχνη του cutman δεν απαιτούνται ιατρικές γνώσεις,ούτε χρειάζεται να είναι γιατρός,φυσικοθεραπευτής ή νοσοκόμος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε προπονητές,αθλητές και γενικά οποιονδήποτε θέλει να βοηθήσει έναν αθλητή να αγωνιστεί με ασφάλεια, ξεκινώντας την βοήθεια από τα αποδυτήρια εφαρμόζοντας το “δέσιμο χεριών”  (hand wrapping), όπως και να μάθει πώς να δρα  σταματώντας τις αιμορραγίες (blood stopping). Από τα πιο σημαντικά όμως είναι το πότε και πως παρεμβαίνει με σκοπό να βοηθήσει και να δώσει στον μαχητή έναν γύρο ακόμα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν τα παρακάτω κεφάλαια με την εξής θεματολογία:

• Επαγγελματικό δέσιμο χεριών

• Αιμορραγίες

• Εξοπλισμός Cutman

• Τραυματισμοί χεριού

• Ψυχολογία αθλητή

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για την εφαρμογή της τέχνης Hand Wrapping, ενώ με το πέρας του θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία World Cutman Association (WCA).

Μιας και ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος όσοι επιθυμούν καλό είναι να κλείσουν από τώρα θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά