fbpx

Francis Ngannou: Από το ναδίρ στην κορυφή

Ο Francis Ngannou στέλνει στο καναβάτσο τον Fury

Ο Francis Ngannou είναι από τα πιο «καυτά» ονόματα στο χώρο της πυγμαχίας αυτή τη στιγμή. Από πρωταθλητής του UFC, σχεδόν σόκαρε τον πυγμαχικό κόσμο με την εμφάνιση του απέναντι στον Fury. Μέσα σε λίγους μήνες από τότε αγωνίζεται με τον Joshua και στο βάθος αχνοφαίνεται ο undisputed τίτλος. 

Η πορεία του Καμερουνέζου Ngannou είναι ένα ακόμα παράδειγμα πως όταν υπάρχει πίστη και θέληση κατορθώνει να φτάσει κανείς στην κορυφή. Κι ας μην είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος ως αυτή. 

 *Όταν ο Francis ήταν 22 ετών εγκαταστάθηκε στο Παρίσι. Πάμφτωχος, άστεγος κοιμόταν σε ένα πάρκινγκ. Άρχισε να ψάχνει για ένα γυμναστήριο πυγμαχίας ώστε να ξεκινήσει προπονήσεις. Κατά τύχη γνώρισε τον Fernand Lopez, προπονητή στο MMA Factory στο Παρίσι.

*Ο Lopez έπεισε τον Francis να αλλάξει προσανατολισμό. Τον έστρεψε στο ΜΜΑ και μέσα σε δύο μήνες έκανε τον πρώτο αγώνα κάνω παράλληλα έκανε και kickboxing.

*Κέρδισε πέντε από τους πρώτους έξι αγώνες του, πριν τον ζητήσουν και υπογράψει στο UFC το 2015. Η πρώτη σημαντική επιτυχία του Francis Ngannou για τίτλο ήρθε στο UFC όταν κέρδισε τον Stipe Miocic και έγινε ο πρωταθλητής βαρέων βαρών του UFC στις 27 Μαρτίου 2021.

*Το 2023 ο Φράνσις έβαλε γάντια πυγμαχικά και μπήκε σε ρινγκ. Αγωνίστηκε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών Tyson Fury, ο οποίος θεωρείται από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του Mike Tyson, ως ένας από τους καλύτερους μαχητές βαρέων βαρών αυτής της γενιάς. Κατάφερε μάλιστα να πετύχει κι ένα νοκ ντάουν. Κέρδισε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον αγώνα. 

*Στις 8 Μαρτίου αγωνίζεται με τον Anthony Joshua. Για αυτόν τον αγώνα αναμένεται να πληρωθεί περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια, διπλασιάζοντας σε μερικούς μήνες το κασέ του. 

*Φημολογείται ότι ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Fury – Usyk 

* Τώρα κατατάσσεται στους 10 κορυφαίους heavyweights πυγμάχους αυτή τη στιγμή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά