fbpx

Fury- Usyk: Στην τελική ευθεία για τον τίτλο του Undisputed

Fury και Usyk πανέτοιμοι για την κορυφή

Λιγότερες από 30 ημέρες απομένουν για την πιο σημαντική, την πιο μεγάλη, αναμέτρηση στη βαριά κατηγορία της πυγμαχίας. Fury και Usyk θα διεκδικήσουν τη νίκη στην πιο σημαντική αναμέτρηση όχι μόνο της χρονιάς αλλά των τελευταίων 24 ετών. Τόσα έχουν περάσει από την τελευταία φορά που υπήρξε undisputed (δηλαδή αδιαμφισβήτητος) πρωταθλητής στα βαρέα βάρη. Τελευταίος ήταν ο Βρετανός (με ολίγο από Καναδά και Τζαμάικα) Lennox Lewis. Είχε κερδίσει τον Evander Holyfield και είχε κατακτήσει τις ζώνες όλων των μεγάλων Ομοσπονδιών. Έχασε τον τίτλο του λίγο καιρό μετά, όχι στο ρινγκ αλλά σε κάποια δικαστική αίθουσα.

Ο Φεβρουάριος, η 17η για την ακρίβεια, είναι η ημερομηνία. Τότε Tyson Fury και Oleksandr Usyk θα αναμετρηθούν για το άγιο δισκοπότηρο της επαγγελματικής πυγμαχίας. Οι παγκόσμιοι τίτλοι, οι ζώνες των IBF, IBO, WBA, WBO και WBC πέφτουν στο τραπέζι. Και ο νικητής τα παίρνει όλα.

Οι δύο πυγμάχοι ετοιμάζονται πυρετωδώς, ανεβάζουν στροφές, λίγο πριν την τελική ευθεία. Παρόλο που υπάρχει μια διαρκής “μουρμούρα” ότι ο Fury θα κάνει πίσω και δεν θα αγωνιστεί, ο ίδιος με τις πράξεις του φροντίζει να διαλύει κάθε ίχνος αμφιβολίας. Άλλωστε και η “διαρροή” των sparring partners των 2 διεκδικητών αποκαλύπτει πόσο σοβαρά το έχει πάρει ο Βρετανός.

Ο Tyson Fury έχει επιλέξει να προετοιμαστεί με τη βοήθεια των Jai Opetaia (24-0 & Ring Magazine champ), Moses Itauma (7-0), Kevin Lerena (30-2) και Alexis Barriere (11-0). Από την άλλη ο Usyk έχει επιλέξει τους αρκετά πιο άπειρους (χωρίς αυτό να υποδηλώνει κάτι) Sanel Hasanovic (7-1-1), Mariusz Wach (38-10), Darren Sealy (0-1), Emanuel Odiase (1-0) και Volodymyr Katsuk (5-1).

Όπως και να έχει οι δύο πυγμάχοι και το επιτελείο τους γνωρίζουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν για να εμφανιστούν πανέτοιμοι στις 17 Φεβρουαρίου στην Kingdom Arena του Ριάντ. Σε μια αναμέτρηση που έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον όλου του πυγμαχικού κόσμου και που αναμένεται να παρευρεθούν όλες οι προσωπικότητες της πυγμαχίας και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά