fbpx

Laila Amaria Ali: Από το μανικιούρ Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 

Laila Amaria Ali: Από το μανικιούρ Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 

Η Laila Ali, η μικρότερη κόρη του θρυλικού Muhammad Ali, ήταν τεχνίτρια νυχιών πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με την πυγμαχία. Ως παιδί ή έφηβη ποτέ δεν είχε σκεφτεί να φορέσει πυγμαχικά γάντια.

Η Laila Ali και η μητέρα της, Veronica Porce Ali, διατηρούσαν ένα ινστιτούτο μανικιούρ- πεντικιούρ στην Καλιφόρνια. Όλα αυτά βέβαια μέχρι που μια μέρα η Laila παρακολούθησε, για πρώτη φορά, έναν γυναικείο αγώνα πυγμαχίας στην τηλεόραση. Ξαφνικά ξύπνησε το γονίδιο και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την πυγμαχία. Πάντα βέβαια έχοντας ως κίνητρο τον πατέρα της, τον θρυλικό Muhammad Ali. 

Όταν είπε για πρώτη φορά στον πατέρα της ότι σχεδίαζε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πυγμαχία, αυτός δε χάρηκε και ιδιαίτερα που η κόρη του θα έμπαινε σε ένα τόσο επικίνδυνο άθλημα. Σύμφωνα με την Laila, ο πατέρας της δυσανασχέτησε με την απόφασή της να γίνει πυγμάχος λόγω της μουσουλμανικής πίστης του. Σε συνέντευξή της είπε «Ο πατέρας μου πρώτα απ’ όλα δεν πίστευε ότι οι γυναίκες έπρεπε να πυγμαχούν».

Παρόλα αυτά όμως αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρησή της και αφοσιώθηκε σε μια επαγγελματική καριέρα στην πυγμαχία. Παρά το γεγονός ότι πήρε πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, η επαγγελματική πυγμαχία ήταν τελικά σπουδαιότερη για την κομψή βασίλισσα του ρινγκ.

Η Laila Amaria Ali ήταν μια όμορφη και άψογη μαχήτρια, από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες που είχε δει ο κόσμος. Βέβαια επέδειξε εξαιρετικές δεξιότητες πυγμαχίας και επιβλητικές επιδόσεις για να διατηρήσει το αξιοζήλευτο αήττητο ρεκόρ των 24 αγώνων. Η Laila Ali πραγματοποίησε μια λαμπερή καριέρα στην πυγμαχία διασφαλίζοντας τη θέση της ως μία από τις καλύτερες γυναίκες πυγμάχους που φόρεσαν ποτέ πυγμαχικά γάντια.

Το ντεμπούτο της το έκανε στις 8 Οκτωβρίου 1999. Αγωνίστηκε από το 1999 έως το 2007. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, από την οποία αποσύρθηκε αήττητη, κατείχε τους τίτλους WBC, WIBA, IWBF και IBA γυναικών σούπερ μεσαίων βαρών και τον τίτλο IWBF στα ελαφρά βαρέα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά