fbpx

Συνεργασία IFSA και GAMMA για αναγνώριση του ΜΜΑ

Συνεργασία IFSA και GAMMA για αναγνώριση του ΜΜΑ

Ξεκινάμε αντίστροφα από την πηγή του άρθρου που είναι το έγκυρο insidethegames.biz

Με βάση τον θρίαμβο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ΜΜΑ GAMMA 2023 στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, ο Αντιπρόεδρος της IFSA Achilles Ralli συμμετείχε πρόσφατα σε συζητήσεις με τον Δρ. Meechai Inwood, Αναπληρωτή Διοικητή της Αθλητικής Αρχής της Ταϊλάνδης. Το επίκεντρο της συνάντησής τους ήταν η μελλοντική ανάπτυξη και αναγνώριση του ερασιτεχνικού MMA στην Ταϊλάνδη.

Ως ενεργό μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Μικτών Πολεμικών Τεχνών (GAMMA), η IFSA έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του MMA στην Ταϊλάνδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα φιλοξένησε με επιτυχία δύο από τους πιο σημαντικούς διεθνείς αγώνες την περασμένη χρονιά. Το Πρωτάθλημα ΜΜΑ Ασίας-Ειρηνικού GAMMA 2022 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΜΑ GAMMA 2023, αμφότερα αναγνωρισμένα για την επιτυχία τους.

Η κορυφαία ποιότητα παραγωγής και η ζωντανή μετάδοση αυτών των εκδηλώσεων υπογραμμίζουν την ανάδειξη της Ταϊλάνδης ως δημοφιλούς χώρου φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Πέρα από τις διακρίσεις, αυτοί οι αγώνες χρησιμεύουν ως καταλύτες για την ανάπτυξη του MMA σε άλλες χώρες. Βοηθώντας έτσι τα μέλη της GAMMA στις αναπτυξιακές τους προσπάθειες.

Η IFSA φιλοξένησε επίσης το εναρκτήριο Ασιατικό Πρωτάθλημα ΜΜΑ 2023 υπό την νεοσύστατη Ένωση Μικτών Πολεμικών Τεχνών της Ασίας (AMMA). Ένα όργανο που επί του παρόντος το αναγνωρίζει το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας (OCA). Αυτή η κίνηση καταδεικνύει τη δέσμευση για περιφερειακή συνεργασία και την ανύψωση της θέσης του MMA στην Ασία.

Εν μέσω της ταχείας παγκόσμιας αύξησης της δημοτικότητας του MMA, η IFSA τονίζει την ανάγκη να διακρίνεται το ΜΜΑ από άλλα μαχητικά αθλήματα. Όπως το Muaythai, το Jujitsu, το Kickboxing και η πάλη. Όπως εύστοχα λέει ο αντιπρόεδρος Achilles Ralli, «Το ΜΜΑ είναι ένα εντελώς διαφορετικό άθλημα, όπως η σύγκριση μήλων και αχλαδιών. Ναι, είναι και τα δύο φρούτα, αλλά φυσικά είναι πολύ διαφορετικά».

Αναγνωρίζοντας τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τοπικές αρχές, ο Πρόεδρος της GAMMA, Alexander Engelhardt, τόνισε τη σημασία των Εθνικών Ομοσπονδιών να λαμβάνουν υποστήριξη για την ανάπτυξη του αθλήματος. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την εξαιρετική φιλοξενία της Ταϊλάνδης στη διοργάνωση εκδηλώσεων GAMMA. Επιπρόσθετα μετέφερε τον ενθουσιασμό της GAMMA να ενισχύσει και να εμβαθύνει τις σχέσεις της με τη χώρα.

Τα βήματα που έγιναν στην Ταϊλάνδη, σε συνδυασμό με τις συλλογικές προσπάθειες IFSA και GAMMA, σηματοδοτούν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά