fbpx

Οι Ρώσοι “καθάρισαν” τους Αμερικάνους στο IBA Champions’ Night

Οι Ρώσοι “καθάρισαν” τους Αμερικάνους στο IBA Champions’ Night

Η Ρωσία νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλους τους αγώνες “head to head” στο International Center of Boxing στη Μόσχα στην τελευταία έκδοση του IBA Champions’ Night. Πέντε αγώνες διεξήχθησαν μεταξύ των δύο μεγάλων εθνών της πυγμαχίας. Αποτελώντας τα main event μιας βραδιάς με εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλη την κάρτα.

Η κύρια διοργάνωση είδε τον Έλβις Γκαρσία (ΗΠΑ) να αντιμετωπίζει τον Aleksei Egorov από τη Ρωσία στην κατηγορία 90,7+kg. Οι δύο μεγάλοι πυγμάχοι αντάλλαξαν χτυπήματα σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα, στον πιο κοντινό “διάλογο” μεταξύ των δύο εθνών. Ο Γκαρσία έδειξε ανθεκτικότητα στα χτυπήματα του Εγκόροφ, ενώ απάντησε αρκετές φορές από κοντά. Ωστόσο, ο Εγκόροφ ήταν πιο παραγωγικός και εύστοχος, σφραγίζοντας πέντε νίκες από τις πέντε για τη Ρωσία.

Ο Beshto Shavlaev κέρδισε τον Kwame Ritter στον αγώνα των 79,4 κιλών. Κατάφερε να στριμώξει τον Αμερικανό μετά από μερικούς γύρους κοντινής μάχης. Ενώ ο Ρίτερ παρέμενε στη διεκδίκηση μέχρι τα μισά του δρόμου, ο Σαβλάεφ ανέβασε το ρυθμό και ανάγκασε σε μέτρημα τον διαιτητή στον τρίτο γύρο. Διατηρώντας την ψυχραιμία του να έκλεισε τον τέταρτο χωρίς επεισόδια, με αποτέλεσμα να σηκωθεί το χέρι του.

Ο Pavel Sosulin είχε την πιο πειστική νίκη της βραδιάς κόντρα στον Alexis Espino στον αγώνα των 76,2 κιλών. Καθώς τον υποχρέωσε σε TKO στον δεύτερο γύρο. Παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός έδειχνε σταθερός στην αρχή, έπεσε στο ένα γόνατο αμέσως μετά. Είχε δεχθεί ένα μπαράζ αποκαρδιωτικών χτυπημάτων από το φαβορί των γηπεδούχων που δεν έδειξε κανένα έλεος όταν βρήκε ένα αδύναμο σημείο στον αντίπαλό του.

Ο Αμερικανός Nikita Ababiy αντιμετώπισε τον Yury Osipov στον αγώνα των 72,6 κιλών. Και οι δύο ήταν αήττητοι επαγγελματικά πριν μπουν στο ρινγκ. Και οι δύο χτύπησαν δυνατά στον εναρκτήριο γύρο του αγώνα. Ήταν ο Osipov με τις δυνατές γροθιές του που διέπρεψε για τους υπόλοιπους τέσσερις γύρους.

Ο Abel Mendoza αντιμετώπισε τον Vsevolod Shumkov στον πρώτο αμερικανο-ρωσικό αγώνα της βραδιάς στα 61,2 κιλά. Μια δυνατή προεπισκόπηση της εξαιρετικής πυγμαχίας που αναμενόταν. Ενώ ο Mendoza βρήκε κάποιες αδυναμίες στον δεύτερο γύρο – συσσώρευσε μερικούς από τους πιο γρήγορους συνδυασμούς που είδαμε τη νύχτα. Ο Shumkov δείχνει πιο άνετος στους άλλους γύρους και δίκαια ήταν ο νικητής.

Δύο αγώνες 10 γύρων εξάντλησαν τον καθορισμένο χρόνο νωρίτερα στην βραδιά.

Η πανρωσική υπόθεση είδε τον Orkhan Gadzhiev νικητή στο τέλος του αγώνα των 76,2 κιλών με τον Konstantin Ponomarev. Ο Gadzhiev είχε ήδη αφήσει το στίγμα του, κυριολεκτικά, στο πρόσωπο του Ponomarev μέχρι το τέλος του δεύτερου γύρου. Ο Ponomarev συνέχισε να επιδεικνύει σκληρότητα, ακόμα και σε toe-to-toe με τον αντίπαλό του. Ίσως ο υπερβολικός ζήλος τον οδηγούσε σε κάποια ανακρίβεια. Του αφαίρεσαν επίσης βαθμούς για ένα χαμηλό χτύπημα στον Γκάντζιεφ. Αφαίρεση βαθμών ή όχι, ο Gadzhiev ήταν ο καλύτερος μαχητής, αλλά εύσημα παίρνει και ο Ponomarev. Με τις σημαίες Ρωσίας και Αζερμπαϊτζάν, ο Γκάντζιεφ έπεσε στα γόνατα πανηγυρίζοντας αφού άκουσε την απόφαση να πηγαίνει υπέρ του.

Ο Mukhammad Shekhov από το Ουζμπεκιστάν τα πήγε καλά στον αγώνα των 55,3 κιλών με τον Κολομβιανό Leonardo Carrillo.

Το προσεκτικό ξεκίνημα άλλαξε σε ελεγχόμενη υπόθεση για τον Σέχοφ, περιστασιακά όμως προβληματιζόταν από τις προσπάθειες του Κολομβιανού να τον πιάσει στον “ύπνο”. Ο Ουζμπέκος πυγμάχος ήταν νικητής χάρη στη δραστηριότητά του, τόσο στην αποφυγή όσο και στην επίθεση.

Οι προηγούμενοι αγώνες τεσσάρων γύρων είδαν τους Ρώσους να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον στην κατηγορία 90,7+kg.

Ο εναρκτήριος αγώνας της βραδιάς, ήταν μια νίκη για τον Teymuraz Surov επί του Nikita Duzenko. Ο Σούροφ ξεκίνησε με γρήγορους συνδυασμούς πυγμαχίας, χτυπώντας τον αντίπαλό του στο πρόσωπο επανειλημμένα. Παρόλο που ο Duzenko ήταν ανταγωνιστικός και δεν υπήρχε μεγάλη διαφορ μεταξύ τους στα μισά του δρόμου, έδειξε δυσκολία με την ένταση – ιδιαίτερα με ένα uppercut στο σαγόνι.

Ο Nikita Rustenko ήταν κυρίαρχος στον αγώνα εναντίον του συμπατριώτη του Alexey Kalinovich, επιφέροντας ένα TKO στον τρίτο γύρο. Από το κουδούνι, ο Ρουστένκο επικρατεί καθώς ο Καλίνοβιτς προσπαθεί να αμυνθεί. Τελικά ο διαιτητής έκρινε ότι ο 20χρονος δεν μπορούσε πλέον να το κάνει αυτό.

Στα ίδια κιλά ο 35χρονος Alexander Zubkov αντιμετωπίζει τον 33χρονο Rasul Magomedov, δύο πολύ πιο έμπειρους μαχητές. Ο Magomedov ήταν μπροστά στον πρώτο γύρο, με αυξανόμενη πίεση στον αντίπαλό του. Τελείωσε πρόωρα μετά από τρεις από τους πιθανούς οκτώ γύρους μέσω RTD, αφού ο Zubkov δέχτηκε πολλά βαριά χτυπήματα.

Ο άλλος αγώνας των οκτώ γύρων κράτησε μέχρι το τέλος. Καθώς ο Leon Antonyan νίκησε τον Maxim Smirnov στην κατηγορία των 79,4 κιλών. Ήταν μια μάχη πέρα – ​​δώθε μεταξύ τους στην έναρξη, αλλά καθώς προχωρούσε, ο Antonyan έδειχνε πιο ελεγχόμενος, ικανός να “καρφώνει” ρυθμικά τον αντίπαλό του με τις καλύτερες γροθιές, κερδίζοντας την απόφαση στα σημεία.

Η IBA έχει προγραμματίσει 16 ακόμη συναρπαστικές βραδιές πρωταθλητών για το 2024 μετά από 10 επιτυχημένες εκδόσεις τον τελευταίο χρόνο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά