fbpx

Champions’ Night της ΙΒΑ στο Καζακστάν

Champions’ Night της ΙΒΑ στο Καζακστάν

Το Champions’ Night της ΙΒΑ μεταφέρεται στο Καζακστάν, σχεδόν χωρίς διάλειμμα. Μια εβδομάδα αφότου το Ντουμπάι φιλοξένησε τη νέα έκδοση αυτού του διαγωνισμού, είναι τώρα η σειρά της Αστάνα. Εκεί όπου το Καζακστάν αναμετράται με τον “υπόλοιπο κόσμο”.

Μια ομάδα Καζάκων πυγμάχων θα μπει στο ρινγκ εναντίον μιας παγκόσμιας ομάδας. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ήταν μεταξύ του Παγκόσμιου Πρωταθλητή IBA του 2023 Sanzhar Tashkenbay, στα 51 κιλά μετά την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία των 48 κιλών, και του Nodirjon Mirzakhmedov από το Ουζμπεκιστάν.

Ο άλλος παγκόσμιος πρωταθλητής του Καζακστάν, Makhmud Sabyrkhan, αντιμετωπίζει τον πολλά υποσχόμενο Κουβανό Oswaldo Díaz στην κατηγορία των 57 κιλών. Ανεβαίνοντας σε βάρος, ο ασημένιος του Βελιγραδίου 2021 Serik Temirzhanov θα αντιμετωπίσει έναν άλλο νικητή της σειράς Silver Belt WBT, τον Pavel Fedorov, που εκπροσωπεί τη Σερβία, στην κατηγορία των 63,5 κιλών.

Στην κατηγορία των 67 κιλών, ο Ντουλάτ Μπεκμπάουοφ από το Καζακστάν, ασημένιος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 2023 στην Τασκένδη, θα αντιμετωπίσει τον δευτεραθλητή των Ρωσικών Ευρωπαϊκών Αγώνων, Khariton Agrba, ο οποίος έχει τέλειο ρεκόρ 12-0 στην επαγγελματική πυγμαχία. Αήττητος, θα προσπαθήσει να διευρύνει το αήττητο του στην Αστάνα. Ένας άλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της IBA του 2023, ο Aslanbek Shymbergenov, θα αντιμετωπίσει τον Jorge Cuellar της Κούβας, στην κατηγορία των 71 κιλών.

Ο Bekzad Nurdauletov θα βρει απέναντί του τον πολλά υποσχόμενο Ρώσο Nikita Zon στην κατηγορία των 80 κιλών, ο οποίος έχει ρεκόρ 7 νίκες και 1 ισοπαλία στην επαγγελματική πυγμαχία. Στην ίδια κατηγορία βάρους, ο Yerassyl Zhakpekov θα αντιμετωπίσει τον νικητή του IBA Champions’ Night Gradus Kraus από την Ολλανδία.

Τέλος, ο αήττητος Καζάκος Daniyar Yeleussinov, με 11 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, θα αγωνιστεί με τον Νοτιοαφρικανό Jabulani Makhense, ο οποίος έχει στο ρεκόρ του 14 νίκες και 2 ήττες.

Πριν τελειώσει η χρονιά, το Champions’ Night θα “ταξιδέψει” στη Μόσχα, ενώ για το 2024 έχουν ήδη προγραμματιστεί αρκετές ακόμη διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Κροατία και τη Σλοβενία, καθώς και μία στη Μαδρίτη τον Μάρτιο του 2024.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά