fbpx

Πρωταθλητής και Πολυνίκης ο Παναθηναϊκός στην Πυγμαχία

Πρωταθλητής και Πολυνίκης ο Παναθηναϊκός στην Πυγμαχία

Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη στεφτεί πρωταθλητής μία ημέρα πριν την λήξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Ανδρών-Γυναικών. Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή επιτυχία από μόνη της. Την ημέρα των τελικών (χτες Κυριακή 10/12) έμενε και η στέψη του πολυνίκη Συλλόγου. Ήρθε και αυτή σφραγίζοντας την απόλυτη κυριαρχία των πράσινων. Συνολικά ο Σύλλογος προσμετρώντας και το Πρωτάθλημα της Πυγμαχίας φτάνει τους 1717 τίτλους! Για την Πυγμαχία ήταν ο 30ος τίτλος.

Στις 25 Αυγούστου είχαμε κάνει αφιέρωμα στον νέο προπονητή του τμήματος τον Μανώλη Λαβδάκη. Στις 10 Δεκεμβρίου κατακτά το πρωτάθλημα και βγαίνει και πολυνίκης σύλλογος!

Respect σε όλο το προπονητικό team Μανώλη Λαβδάκη, Γιάννη Μανώλη και Γιάννη Μπαρκούρα. Συγχαρητήρια και στον έφορο του τμήματος Μιχάλη Νικήτογλου και βέβαια πάνω απ’ όλα στους αθλητές που έδωσαν και την ψυχή τους!

Ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση των χρυσών μεταλλίων με τους ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ είχαν από 3 χρυσά αντίστοιχα. Στην εξίσωση της ισοβαθμίας μπήκαν και τα αργυρά που ήταν 5 για τους πράσινους. Έτσι στην τροπαιοθήκη μπήκε και ο τίτλος του Πολυνίκη συλλόγου. Το παζλ επιτυχιών συμπληρώνουν και τα 7 χάλκινα. Ενώ στις γυναίκες κατέκτησε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι φίλαθλοι γέμισαν ασφυκτικά τις εξέδρες του “Τάφου του Ινδού” και σε αθλητικά πλαίσια έδωσαν το κάτι παραπάνω στις προσπάθειες των Πράσινων αθλητών. Κάνοντας ξεκάθαρο σε όλους ότι οι αγώνες ήταν εντός έδρας.

Στην πάνω φωτογραφία ο επί σειρά ετών Πρωταθλητής Θοδωρής Ριτζάκης

Αναλυτικά οι διακρίσεις των «πρασίνων»:

Χρυσά μετάλλια: 60κ. Γιώργος Παππάς, 86κ. Φώτης Μπόζιος, 71κ. Αναστάσης Κοροβέσης

Ασημένια μετάλλια: 52κ. Κωνσταντίνα Κυρίμη, 51κ. Αναστάσιος Κυριάκος Οικονομάκος, 67κ. Στέλιος Γεωργαντζάς, 71κ. Θοδωρής Ριτζάκης, 75κ. Ιάσων Σωτηρόπουλος, 80κ. Παύλος Δεμέτζος

Χάλκινα μετάλλια: 57κ. Μαρία Βιολέτα Μανωλά, 57κ. Δημήτρης Παυλίδης, 60κ. Κωνσταντίνος Σαρκίρης, 63.5κ. Γιάννης Χαλατιάν, 67κ. Μειχάμ Σαλκινί, 71κ. Γιώργος Νταντάμης, 80κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος, 86κ. Κωνσταντίνος Τσακάλης

Το προηγούμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για το “Τριφύλλι” είχε έρθει το 2016. Τότε πρωταθλητές είχαν χρηστεί οι Ριτζάκης, Περδικάρης και Ράλλης. Αξιομνημόνευτη η παρουσία του Παύλου Δεμέτζου καθώς αγωνίστηκε τραυματίας σε δύο αγώνες και έδωσε καθοριστικούς βαθμούς για την κατάκτηση του τίτλου.

Υ.Γ. Μια ακόμα “μικρή” λεπτομέρεια. Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με 18 αθλητές έναντι 26 του αιώνιου…

Ο έφορος του τμήματος Μιχάλης Νικήτογλου με το έπαθλο του πρωταθλητή συλλόγου
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά