fbpx

Moorer, Hatton, Calderon, Corrales στο Hall of Fame

Moorer, Hatton, Calderon, Corrales στο Hall of Fame

Ο Michael Moorer, ο πρώτος αριστερόχειρας που κέρδισε τον τίτλο βαρέων βαρών, και οι άλλοι δύο πρωταθλητές Ricky Hatton και Ivan Calderon εξελέγησαν την Πέμπτη στο International Boxing Hall of Fame.

Ο Diego Corrales, ο οποίος πέθανε δύο χρόνια αφότου κέρδισε έναν αγώνα το 2005 που ψηφίστηκε ως «Καλύτερος αγώνας», είναι το άλλο μέλος της κατηγορίας του Hall 2024.

Η 13μελής “ομάδα” ψηφίστηκε από μέλη της Ένωσης Συγγραφέων Πυγμαχίας της Αμερικής και μια ομάδα ιστορικών της πυγμαχίας.

Ο Moorer κέρδισε τον τίτλο ελαφρών βαρών το 1998, μόλις στον 12ο αγώνα του, ανέβηκε στα βαρέα. Tρία χρόνια αργότερα και έγινε ο πρώτος πρωταθλητής βαρέων βαρών Southpaw της πυγμαχίας το 1992. Κράτησε τον τίτλο απέναντι στον Evander Holyfield το 1994, αλλά τον έχασε από τον 45χρονο George Foreman επτά μήνες μετά. Ο Moorer θα ανακτούσε τον τίτλο το 1996 για να τελειώσει την καριέρα του με 52-4-1 με 40 νοκ άουτ.

Ο Hatton ανέβηκε στην κορυφή των 140 λιβρών με μια ανατροπή του Hall of Famer Kostya Tszyu το 2005. Ένα χρόνο αργότερα ο “The Hitman” ανέβηκε για να κερδίσει τον τίτλο στα welterweight. Ο δημοφιλής Βρετανός μαχητής στη συνέχεια έχασε δύο σημαντικούς αγώνες, από τους Floyd Mayweather και Manny Pacquiao. Η καριέρα του τελείωσε με 45-3 με 32 KOs.

Ο Calderon (35-3-1, 6 KOs) εκπροσώπησε το Πουέρτο Ρίκο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 πριν ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα, που περιελάμβανε τίτλους με minimumweight και light flyweight.

Ο Corrales τελείωσε την καριέρα του με 40-5 και 33 KO. Αξέχαστη είναι η νίκη του το 2005 επί του Jose Luis Castillo. Τότε που έπεσε δύο φορές στον 10ο γύρο, αλλά στη συνέχεια συνήλθε κερδίζοντας με νοκ άουτ. Ο πρώην πρωταθλητής super featherweight και ελαφρών βαρών πέθανε το 2007 από τραυματισμούς που υπέστη σε ατύχημα με μοτοσικλέτα.

Από τη κατηγορία γυναικών ψηφίστηκαν η Βρετανίδα πρωταθλήτρια Jane Couch και η Ana Maria Torres από το Μεξικό. Ο Luis Angel Firpo στην κατηγορία των old-timer και η Theresa “Princess Red Star” Kibby στην κατηγορία των πρωτοπόρων γυναικών ήταν οι υπόλοιποι εισαγόμενοι στο Hall Of Fame

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά