fbpx

Από τους 60 ομιλητές στο συνέδριο Sports Management ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τα μαχητικά αθλήματα

Από τους 60 ομιλητές στο συνέδριο Sports Management ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τα μαχητικά αθλήματα

Ένα από τα καλά του να είσαι μέρος μιας μεγάλης αθλητικής ιστοσελίδας είναι και η ευρύτερη εικόνα που αποκτάς, θέλεις δεν θέλεις, για τον Ελληνικό αθλητισμό. Κάθε μέρα παραλαμβάνουμε δεκάδες δελτία τύπου για το οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Στο apexsports.gr έχουμε το μοναδικό πλεονέκτημα να καλύπτουμε τις δραστηριότητες και επιτυχίες σχεδόν 200 αθλημάτων!

Ασυναίσθητα αυτό δημιουργεί συγκρίσεις με τα δικά μας αθλήματα, τα δυναμικά. Αθλήματα άγνωστα στο ευρύ κοινό έχουν καλύτερες δημόσιες σχέσεις και μεγαλύτερη προβολή από τα περισσότερα δικά μας. Ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι το ακόλουθο. Σήμερα είναι η έναρξη ενός σημαντικού συνεδρίου για το Sports Management με 60 σημαντικούς ομιλητές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εισαγωγή του δελτίου τύπου που αναφέρει:

Το μεγαλύτερο συνέδριο για το αθλητικό management και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, το “Front Runners in Sports Management 5.0” επιστρέφει πιο πλούσιο από ποτέ με πάνω από 60 σπουδαίους ομιλητές και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες που αφορούν στον Αθλητικό Τουρισμό, τη Βιωσιμότητα, τον Αθλητισμό και την Αθλητική Βιομηχανία. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί για 5η χρονιά. Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Αντιλαμβάνεσαι την βαρύτητα αμέσως. Κάποιοι ομιλητές τεράστια ονόματα, όπως ο Μπακασέτας και ο Joe Arlauckas, οκ respect. Αλλά αναμεσά τους υπάρχουν και εκπρόσωποι ομιλητές από το Μπότσια, το Χόκεϊ, το Γκολφ κτλ. Χωρίς να έχω κάτι με τα συμπαθή αθλήματα, ούτε Ολυμπιονίκες έχουν, ούτε Παγκόσμιους Πρωταθλητές, ούτε αθλητές γνωστούς.

Δυστυχώς, σοκαριστικά δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος από τα δυναμικά αθλήματα. Έτσι για την πολυπλευρικότητα του πράγματος, για το άνοιγμα της “αγοράς”. Ακόμα και ότι οι 99 στους 100 επαγγελματίες του χώρου μας που διαβάζουν το άρθρο μαθαίνουν για το συνέδριο τώρα, είναι και αυτό ένα θέμα. Ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει.

Κάτι άλλο λοιπόν υπάρχει και αυτοί είναι μέσα στο παιχνίδι και εμείς στην απ΄ έξω! Ίσως η Οργάνωση, η σωστή προβολή εικόνας, οι δημόσιες σχέσεις, τα γραφεία τύπου, οι σωστές και επαγγελματικές χορηγικές προτάσεις, μαζί με συνέπεια και after sales συνέχεις σε όλα αυτά. Υπάρχουν Ελληνικές σημαντικές διοργανώσεις που δεν στέλνουν ούτε ένα δελτίο τύπου! Αρκούν οι προπληρωμένες προσκλήσεις των αθλητών. Με τη σειρά μας αλιεύουμε πληροφορίες από τα προφίλ του κάθε αθλητή η από τις γνωριμίες που έχουμε! Υπάρχουν Ελληνικές διοργανώσεις που αδικούν τον εαυτό τους με γραφικά από “free trial” φτιαγμένα στο γόνατο. Αποτελέσματα αρκετές φορές δίνονται μετά από πίεση.

Λόγου χάρη χορηγίες σημαντικές, στάδια μεγάλα γεμάτα, τηλεοπτικές παραγωγές, πρωτοσέλιδα, είναι δύσκολο να δούμε, όσο δεν αλλάζει η νοοτροπία και ο σχεδιασμός. Όλοι όσοι έχουν χτυπήσει πόρτες για μεγάλες χορηγίες, μέσω γνωστού πάντα, το ξέρουν καλά. Στην τηλεοπτική κάλυψη άλλαξε λίγο το σκηνικό με την πρόσφατη είσοδο της Cosmote TV και του ANT1+ καθώς έχουν θέσει στάνταρτς ποιότητας.

Αναμφίβολα οργανωτική εμπειρία υπάρχει, σπουδαίους αθλητές έχουμε, κάποια βήματα παραπάνω χρειάζονται για να πάρουμε το μερίδιο και την πραγματική θέση που μας αναλογεί. Είναι υποχρέωση όλων το κομμάτι του παζλ που λείπει να συμπληρωθεί. Αποτέλεσμα μια συνολικά άρτια εικόνα και να μπορέσει να τρέξει όλη η “ιστορία” με τα χίλια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά