fbpx

Ποια είναι τα “Δύο Αοράκια”; Το πανέμορφο γήπεδο του Ηρακλείου

Ποια είναι τα “Δύο Αοράκια”; Το πανέμορφο γήπεδο του Ηρακλείου

Τα «Δύο Αοράκια» είναι ένα πανέμορφο γήπεδο, όπου τελευταία διεξάγεται σταθερά ο τελικός κυπέλλου μπάσκετ. Αλλά και πολλοί αγώνες της Εθνικής ομάδας καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κικμπόξινγκ. Φιλοξενεί επίσης, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, αγώνες Τζούντο, Ζίου Ζίτσου, ΜΜΑ κτλ

Βρίσκεται στο Δήμο Νέας Αλικαρνασσού, ανατολικά του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, βρίσκεται δίπλα στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, κοντά στο αεροδρόμιο και στην Εθνική Οδό προς τον Άγιο Νικόλαο. Για πολλούς ακούγεται παράξενο το όνομα «Δύο Αοράκια» για ένα γήπεδο. Όνομα που προέρχεται από τους δύο λόφους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Εκεί, το 1972 εκτυλίχθηκε και ένα ιστορικό γεγονός για τη σύγχρονη Ελλάδα. Στις 25 Αυγούστου 1972, στη θέση «Δύο Αοράκια», είχαμε την τελευταία εκτέλεση θανατοποινίτη στην Ελλάδα. Ήταν ο Βασίλης Λυμπέρης, υπεύθυνος για το θάνατο της γυναίκας του, της πεθεράς του και των δύο μικρών παιδιών του στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.

Η χωρητικότητα του νέου αυτού κλειστού γηπέδου είναι 5.222 θεατές, από τους οποίους οι περίπου 1.000 σε πτυσσόμενες εξέδρες. Δίπλα ακριβώς στην κυρίως σάλα (εμβαδού 2.098 τ.μ.) έχει κατασκευαστεί ένα βοηθητικό γυμναστήριο / προπονητήριο (εμβαδού 1.600 τ.μ.).

Το συνολικό κόστος του έργου είχε προϋπολογιστεί στα € 28.000.000. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2003 και η ολοκλήρωσή του αναμενόταν μέσα στο 2005, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Έπρεπε όμως να φτάσει το τέλος του 2007, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του Μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου Ηρακλείου (όπως είναι το επίσημο όνομα). Τα τελευταία εμπόδια για την επίσημη παράδοσή του σε χρήση και τη λειτουργία του έχουν να κάνουν με την κατασκευή των προσβάσεων. Καθώς λόγω προβλημάτων με τις παρακείμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έγινε αναγκαίος ο επανασχεδιασμός μέρους του περιβάλλοντα χώρου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά