fbpx

Mickey Goldmill: Ο θρυλικός προπονητής πίσω από τον Rocky Balboa

Mickey Goldmill: Ο θρυλικός προπονητής πίσω από τον Rocky Balboa

Ο Mickey Goldmill είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε από τον Sylvester Stallone και τον υποδύθηκε ο Burgess Meredith στη σειρά ταινιών Rocky. Ο Meredith ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην πρώτη ταινία, όπως και ο συμπρωταγωνιστής του Burt Young. Η βαρετή φωνή, η έντονη συμπεριφορά και οι δημοφιλείς φράσεις του χαρακτήρα τον βοήθησαν να γίνει ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος.

Ο Mickey ίσως και να βασίζεται στον Charley Goldman. Και οι δύο ήταν αστυνομικοί, Εβραίοι, και είχαν παρόμοια ονόματα. Επιπλέον, ο Goldman ήταν ο προπονητής πυγμαχίας του θρυλικού Rocky Marciano, στον οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό ο Rocky Balboa. Ο Goldman εκπαίδευσε τον Marciano με παρόμοιο τρόπο που ο Goldmill προπόνησε τον Balboa, όπως το να δένει τους αστραγάλους του με σπάγκο για να τον μάθει να απλώνει τα πόδια του στο κατάλληλο πλάτος. Ο Goldman ήταν (και πάλι όπως ο Goldmill) γνωστός για τις σοφές του ρήσεις. “Πολλοί άνθρωποι λένε ότι ο Rocky [Marciano] δεν φαίνεται πολύ καλός εκεί μέσα, αλλά και ο τύπος στο έδαφος δεν φαίνεται πολύ καλός

Rocky Marciano και Charlie Goldman

Ο Lee Strasberg είχε αρχικά προταθεί για το ρόλο του Mickey, αν και ο σκηνοθέτης John G. Avildsen ήθελε πολύ να πάει με τον Meredith. Μοιράστηκε το σενάριο με τον τελευταίο, που αγάπησε τον ρόλο. Ευτυχώς για όλους κατάφερε να πάρει το ρόλο τελικά, μένοντας στη συνείδηση όλων ως η συμπαθής μορφή του Rocky. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά