fbpx

Γιάννης Κωστικιάδης: Ο επιστήμονας πίσω από δεκάδες πρωταθλητές

Γιάννης Κωστικιάδης: Ο επιστήμονας πίσω από δεκάδες πρωταθλητές

Στα μαχητικά σπορ τις περισσότερες φορές η παρουσίαση υπερτερεί της ουσίας, πόσο μάλλον της πραγματικότητας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο Γιάννης Κωστικιάδης με το Recreation Fitness Team με πολύ χαμηλό προφίλ και ένα πολύ δυνατό βιογραφικό που απαρτίζεται από εξειδικευμένες σπουδές πάνω στα μαχητικά αθλήματα, κατέκτησε την ελίτ των Ελλήνων Αθλητών στο κικ μπόξινγκ και όχι μόνο.

Ίσως ναι είναι και ο μόνος Πανελλαδικά επιστήμονας που ασχολείται με τα μαχητικά σπορ με τόση μεγάλη εξειδίκευση. Μια ματιά στο βιογραφικό του αρκεί να δώσει στον κάθε ενδιαφερόμενο μια εικόνα.

– Διδακτορικό Ερευνητικό Θέμα:Προφίλ Δύναμης Ταχύτητας (2019/10 έως σήμερα) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

– Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης: Εμβιομηχανική Ανάλυση στον Αθλητισμό.(2019/10-2016/11) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

– Πτυχίο στην Επιστήμη: Της Διδασκαλίας και της Προγύμνασης Φυσικής Αγωγής (2000/12-2005/06) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Εκεί που σταματάει ο εμπειρικός πρωταθλητισμός αρχίζει ο επιστημονικός, όπου ο αθλητής γίνεται πρωταθλητής και δίνει το μέγιστο της απόδοσης του».

Τα ονόματα των αθλητών που συνεργάζονται μαζί του μιλάνε από μόνα τους:

Γιάννης Στοφορίδης, Μελέτης Κακουμπάβας, Νίκος Τζώτζος, Γιάννης Μπασάρ, Νίκος Παπανικολάου, Στέφανος Μπαγλατσάκος, Παναγιώτης Τσοχαταρίδης, Κλαούντιο Βεκάνι. Λευτέρης Χαχαμίδης, Άρης Άντονι, Αιμιλία Καπρή, Μίνα Καρκάλη, Δημήτρης Μαργαριτόπουλος. Τριαντάφυλλος Μαβίδης, Δεληδημήτρη, Ασπρογέρακας, Πανταζή, Αρά Τζανικιάν, Χριστίνα Κουτουλάκη, Δημήτρης Μηρώτσος. Έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται για 1 έτος στη Γαλλία (Πρωταθλήτρια Γυναικών στο LIL METROPOL).

Ο dr. Duncan French, επικεφαλής αντιπρόεδρος και διευθυντής όλων των UFC Performance Center, έχει αναφερθεί στον Γιάννη Κωστικιάδη, γεγονός το οποίο από μόνο του είναι εξαιρετικά τιμητικό. “Μόνο μια μελέτη έχει ερευνήσει το αποτέλεσμα προπόνησης υψηλής έντασης στη φυσιολογία και την απόδοση αθλητών ΜΜΑ. Κωστικιάδης και λοιποί (63) στην έρευνα τους χρησιμοποίησαν κυκλική προπόνηση, μια υβριδική προπονητική προσέγγιση και μέτρησαν στατιστικά σημαντικά βελτιωμένες αποδόσεις σε ένα εύρος τεστς μετά από διάστημα μόλις 4 εβδομάδων. Γι αυτό το λόγο παροτρύνουμε προπονητές κι επιστήμονες του αθλητισμού να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα στην προπόνηση των αθλητών”

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά