fbpx

Έγραψε ιστορία η Κάλλια Κουρούνη

Έγραψε ιστορία η Κάλλια Κουρούνη

Χτες Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ξημερώματα Κυριακής στην ουσία για εμάς και στο Coliseo Municipal de Cucutaη μια τοποθεσία στα βάθη της Κολομβίας, αγωνίστηκε η Κάλλια Κουρούνη. Μόλις 570 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα η Pink Tyson Κάλλια Κουρούνη μπήκε στο ρινγκ για να αντιμετωπίσει την Yenifer Rodriguez, την 33χρονη Κολομβιανή πυγμάχο σε έναν ιστορικό αγώνα αγώνα 8 γύρων των τριών λεπτών.

Η Κάλλια είναι η μόλις δεύτερη γυναίκα πυγμάχος που αγωνίστηκε σε 3λεπτους “αντρικούς” γύρους. Την αρχή την έκανε πριν λίγες ημέρες η Amanda Serrano, που υπερασπίστηκε τον τίτλο της σε αγώνα 12 γύρων των 3 λεπτών και έστειλε στην Κάλλια ένα ιδιαίτερα τιμητικό μήνυμα

Η Rodriguez, με ρεκόρ που χάλασε τον τελευταίο χρόνο έψαχνε την ευκαιρία να ρεφάρει και να ξαναμπεί στην κούρσα διεκδίκησης τίτλων, όπως έχει κάνει στο παρελθόν, χωρίς επιτυχία όμως (14/12/2018 τον IBF World Super Bantam και 30/06/2022 South American Light και WBC Latino Light).

Η Κουρούνη από την άλλη με ρεκόρ 16-3-1 και 5 ΚΟs, με ζώνες στο παρελθόν στο ενεργητικό της, προέρχεται από την εμφατική νίκη επί της Neisi Torres στο Μεντεγίν, ένα μέρος που μόνο η Κουρούνη θα δεχόταν να παίξει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Κουρούνη πιστοποίησε την εξαιρετική φόρμα που διανύει και τη δίψα που έχει για διάκριση. Ένα εμφαντικό νοκ άουτ στον 5ο γύρο έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή με την Κάλλια να ανεβάζει το ρεκόρ της στο εντυπωσιακό 17-3-1 (6κο)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά