fbpx

Asian Games: Στη Λιν Γιού-Τινγκ το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ημέρας στην πυγμαχία

Asian Games: Στη Λιν Γιού-Τινγκ το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ημέρας στην πυγμαχία

Δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Λιν Γιού-Τινγκ πήρε το πρώτο χρονικά χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία των Ασιατικών Αγώνων.

Ο τελικός των -57 κιλών αποδείχθηκε μία σκληρή αναμέτρηση με τις δύο πυγμάχους να πέφτουν στο έδαφος στη διάρκεια του πρώτου γύρου με την Καρίνα Ιμπραγκίμοβα από το Καζακστάν να πετυχαίνει κάποια καλά χτυπήματα αλλά δεν μπόρεσε να πείσει τους κριτές καθώς έχασε και τους τρεις γύρους από τη Γιού-Τινγκ.

H παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιάνγκ Λιού από την Κίνα πήρε το χρυσό μετάλλιο στα -66 κιλά απέναντι στην Τζαντζάεμ Σουβαναφένγκ με την Ταϊλανδή να ασκεί πίεση στον πρώτο γύρο αλλά τη Λιού να επικρατεί και στους τρεις γύρους.

To βήμα παραπάνω έκανε ο Χασανμπόι Ντουσμάτοφ καθώς ο Ουζμπέκος που είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο στην Τζακάρτα το 2018, αυτή τη φορά πήρε τον τίτλο στα -51 κιλά απέναντι στον Ταϊλανδό Τιτισάν Πανμότ. Ο Ντουσμάτοφ είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αμπντουμαλίκ Χαλόκοφ από το Ουζμπεκιστάν πήρε το χρυσό μετάλλιο στα -57 κιλά με μία εμφατική νίκη στον τελικό απέναντι στον Σουντάι Χαράντα από την Ιαπωνία. Ο Καζάκος ήταν εμφανώς σε ανώτερο επίπεδο με την ομάδα του Χαράντα να ρίχνει την πετσέτα στο δεύτερο γύρο.

Ο Κινέζος Τουχεταεμπιέκε Τανγκλατιχάν αναδείχθηκε νικητής στον τελικό των -80 κιλών αναδείχθηκε νικητής με ανατροπή απέναντι στον Έουμιρ Μαρσιάλ από τις Φιλιππίνες ο οποίος νίκησε στον πρώτο γύρο αλλά ηττήθηκε στους επόμενους δύο.

Παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, ο Μπαχοντίρ Τζαλόλοφ από το Ουζμπεκιστάν, πήρε το χρυσό μετάλλια στα +92 κιλά των Ασιατικών Αγώνων νικώντας τον Καζάκο Καμσιμπέκ Κουνκαμπάεφ ο οποίος είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά