fbpx

Asian Games: Πρώτος τίτλος για τον Σαραβί, χατ-τρικ χρυσών μεταλλίων για την Ιαπωνία

Asian Games: Πρώτος τίτλος για τον Σαραβί, χατ-τρικ χρυσών μεταλλίων για την Ιαπωνία

Κάτοχος του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου, ο Μοχαμάντ Χαντί Σαραβί πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες.

 Στην κατηγορία των 97 κιλών της ελληνορωμαϊκής πάλης ο Ιρανός νίκησε στον τελικό με 5-1 τον Κινέζο Λι Γιμίνγκ ενώ τα χάλκινα μετάλλια πήγαν στον Ιάπωνα Τακαχίρο Τσουρούντα που επιβλήθηκε με 4-3 του Νοτιοκορεάτη Λι Σε-Γιέολ και στον Ουζμπέκο Ρουστάμ Ασακάλοφ που επικράτησε με 7-0 του Καζάκου Ισλάμ Ουμάγιεφ.

Έχοντας πάρει πρόσφατα τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή ο Αρμίν Μιρζαζαντέχ πρόσθεσε και το χρυσό μετάλλιο των Ασιατικών Αγώνων στην συλλογή του νικώντας στον τελικό των 130 κιλών της ελληνορωμαϊκής πάλης τον Κινέζο Μενγκ Λιγκζέ. Στους βαθμούς κατάταξης οι δύο αθλητές ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 αλλά ο Ιρανός πήρε τον τίτλο καθώς είχε τρεις βαθμούς τεχνικής έναντι ενός του αντιπάλου του.

Δύο φορές πρωταθλήτρια Ασίας η Ρεμίνα Γιοσιμότο συνεχίζει τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις φέτος με τον τίτλο στους Ασιατικούς Αγώνες και την κατηγορία 50 κιλών ελεύθερης πάλης με τη Γιαπωνέζα να επικρατεί της Κιμ Σονγκ-Χιάνγκ από τη Βόρεια Κορέα.

Ο συμπατριώτης της Γιοσιμότο, ο Ακάρι Φουτζινάμι πήρε τον τίτλο στα 53 κιλά της ελεύθερης πάλης νικώντας στον τελικό με τεχνική ανωτερότητα (VSU) τον Κινέζο Πανγκ Κιανγιού.

Η Ιαπωνία έφτασε και σε τρίτο χρυσό μετάλλιο, στα 57 κιλά ελεύθερης πάλης με την τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Τσουγκάμι Σακουράι, που επιβλήθηκε 7-6 της Τζονγκ Ιν-Σουν από τη Βόρεια Κορέα με μεγάλη ανατροπή καθώς μετά τον πρώτο γύρο είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 6-0.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά