fbpx

Asian Games: Νέος τίτλος για τον Σαρσενμπέκοφ

Asian Games: Νέος τίτλος για τον Σαρσενμπέκοφ

Παγκόσμιος πρωταθλητής στην πάλη, ο Ζολομάν Σαρσενμπέκοφ πρόσθεσε στην συλλογή του και το χρυσό μετάλλιο των Ασιατικών Αγώνων.

 Στον τελικό της κατηγορίας -60 κιλών ο αθλητής από το Κιργιστάν επιβλήθηκε με 7-6 στον τελικό του Αγιάτα Σουζούκι από την Ιαπωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαρσενμπέκοφ εκτός από τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελληνορωμαϊκή πάλη είναι και δύο φορές πρωταθλητής Ασίας.

Στην κατηγορία των 67 κιλών ο Ιάπωνας Κατουάκι Έντο έκανε τα εύκολα – δύσκολα φτάνοντας ωστόσο στην κατάκτηση του τίτλου με 4-3 απέναντι στον Καζάκο Μεγιρτζάν Σερμπαχανμπέτ έχοντας προηγηθεί με 4-0 στην πρώτη περίοδο.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 77 κιλά ο Αχζόλ Μαχμούντοφ έκανε το βήμα παραπάνω στη διοργάνωση της Χανγκζού έχοντας πάρει το αργυρό μετάλλιο το 2018 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Απέναντι στον Ιρανό Αμίν Καβιγιανινετζάντ πήρε τη νίκη με 3-1 στους βαθμούς κατάταξης καθώς οι δύο αθλητές ήταν ισόπαλοι 1-1 στους τεχνικούς βαθμούς.

Τη δική του απάντηση για την ήττα στο πρωτάθλημα Ασίας έδωσε ο Τζαλγκασμπάι Μπεντιμούρτοφ με τον Ουζμπέκο να νικά 7-4 στον τελικό των 87 κιλών τον Ιρανό Νάσερ Αλιζαντέχ. Το ματς ήταν η επανάληψη του τελικού του Ασιατικού πρωταθλήματος του 2022 όπου τότε ο Αλιζαντέχ είχε νικήσει με 12-2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά