fbpx

Το TKD Poomsae στο κατώφλι των Ολυμπιακών Αγώνων, Λος Άντζελες 2028

Το TKD Poomsae στο κατώφλι των Ολυμπιακών Αγώνων, Λος Άντζελες 2028

Μέσω του Freestyle, το Poomsae θα μπορούσε τελικά να είναι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τη WTF, το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η εικασία ότι το Poomsae, η ουσία της πολεμικής τέχνης του TKD θα είναι μέρος του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων, πηγαινοέρχεται εδώ και χρόνια. Για άλλη μια φορά, αυτή η πιθανότητα επανήλθε στο προσκήνιο.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιων, που διεξήχθη στην πόλη Chuncheon της Νότιας Κορέας, αποκαλύφθηκε μέσω των υπευθύνων της WT ότι ο Poomsae έχει και πάλι τις δυνατότητες να είναι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή τη φορά, θα γινόταν μέσω του ελεύθερου στυλ.

Σύμφωνα με φήμες, θα ήταν στους Αγώνες του Λος Άντζελες του 2028, όπου θα μπορούσε επιτέλους να κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της και έτσι να αλλάξει την πορεία του Ταεκβοντό εντός του Ολυμπιακού προγράμματος.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες εξακολουθούν να είναι αβέβαιες, αλλά εικάζεται ότι μαζί με το Diamond Game που ξεκίνησε πρόσφατα, το Taekwondo θα έχει περισσότερες επιλογές για μετάλλια στους Θερινούς Αγώνες.

Εάν αυτό γίνει πραγματικότητα, η παγκόσμια κατάταξη του Poomsae θα διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο και η πρόσφατα διορισμένη επιτροπή του κλάδου στο WT θα έχει ένα σημαντικό καθήκον στην οικοδόμηση της διαδικασίας προς αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Από το 2019 το Poomsae δεν είχε σημαντικές αλλαγές στους κανόνες του, επομένως εάν επιβεβαιωθεί στο LA 2028, θα πρέπει να τροποποιηθεί για να εκπληρώσει τις προσδοκίες που απαιτεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά