fbpx

Ολοκληρώθηκε το αγώνισμα του Καράτε Κάτα στα Beach Games με διακρίσεις για τη χώρα μας

Ολοκληρώθηκε το αγώνισμα του Καράτε Κάτα στα Beach Games με διακρίσεις για τη χώρα μας

Ολοκληρώθηκαν οι Παράκτιοι Μεσσογειακοιί αγώνες για το αγώνισμα του Καράτε Κάτα, οι οποίοι διεξάγονται κάθε 4 χρόνια και πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής επιτροπής.
Οι αθλητές που πλαισίωσαν την ελληνική ομάδα είναι για τους άνδρες οι Μαρκεσίνης Λάμπρος και Κουμάσης Χάρης και για τις γυναίκες η Τζωρτζίνα Ξένου και η Αθήνα Τσιακμάκη.
Ο συντελεστής δυσκολίας για το αγώνισμα του Καράτε Κάτα πάνω στην άμμο είναι σαφώς υψηλότερος απ’ οτι στο τατάμι μιας και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αγωνίσματος είναι οι γρήγορες μετακινήσεις και η ισορροπία, στοιχεία που είναι αδύνατον να επιτευχθούν πάνω στην άμμο χωρις εξειδικευμένη προπόνηση και με τον ήλιο να μην είναι σύμμαχος όσον αφορα την σωστή εστίαση της προσοχής και την συγκέντρωση που απαιτούνται για την ορθή εκτέλεση του Κάτα.
Παρ’ ολ αυτά η ομάδα μας πραγματοποίησε αξιοπρεπέστατες και δυνατές εκτελέσεις με τους Λάμπρο Μαρκεσίνη και Χάρη Κουμάση να φτάνουν στην 13η θεση και 17η θέση αντίστοιχα και τις γυναίκες να κατακτούντην 7η θεση η Αθήνα Τσιακμάκη και το Χάλκινο μετάλλιο η Τζωρτζίνα Ξένου, το οποίο είναι και το ένα από τα δύο μετάλλια που έχουν έρθει μέχρι τώρα για την χώρα μας απ’ όλα τα αθλήματα που συμμετέχουν στα Beach Games.

Την απονομή της Τζωρτζίνας έκανε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής κύριος Σπύρος Κάπραλος ενώ την πρώτη μέρα παραβρέθηκε στην διοργάνωση και ο Υφυπουργός αθλητισμού κύριος Ιωάννης Βρούτσης.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο αγώνισμα του Καράτε Κάτα τερματίζοντας στην 4η θέση απο τις 26 χώρες που συμμετείχαν.

Πατήστε Like και ακολουθείστε τη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook για να ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά