fbpx

Τα μετάλλια – κόσμημα των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων “Ηράκλειο” 2023

Τα μετάλλια – κόσμημα των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων “Ηράκλειο” 2023

To μετάλλιο αποτελεί την επιβεβαίωση της επιτυχίας των αρίστων, ένα σύμβολο αναγνώρισης, καταξίωσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Mediterranean Beach Games “Heraklion 2023” φρόντισε τα μετάλλια των τριών πρώτων στην κατάταξη να μην είναι απλά αντικείμενα, αλλά ένα κόσμημα.

Η μία από τις δύο επιλογές για τις όψεις των μεταλλίων, είναι, όπως σε όλες τις διοργανώσεις η προφανής: το σήμα των Αγώνων, τα δύο δελφίνια που ενώνουν τους αθλητές και τις αθλήτριες των τριών ηπείρων και οι τρεις κύκλοι της International Committee of the Mediterranean Games.

Η δεύτερη είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σύμβολα του κρητικού πολιτισμού, κατά γενική ομολογία το πιο σημαντικό έκθεμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου: ο Δίσκος της Φαιστού.

Ο δίσκος ανακαλύφθηκε στις 3 Ιουλίου 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουίτζι Περνιέ. Πρόκειται για ένα αρχαιολογικό εύρημα από τη μινωική πόλη της Φαιστού και χρονολογείται στη δεύτερη π.Χ. χιλιετία. Τα αναγραφόμενα στον Δίσκο δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί και ο σκοπός της κατασκευής του παραμένει άγνωστος.

Πατήστε Like και ακολουθείστε τη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook για να ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά