fbpx

Στίβενσον vs Μάρτιν για την WBC ζώνη ελαφρών βαρών

Στίβενσον vs Μάρτιν για την WBC ζώνη ελαφρών βαρών

Νέο κάτοχο πρόκειται να αποκτήσει σύντομα η WBC ζώνη στα ελαφρά βάρη (-59K.). Ο οργανισμός έδωσε εντολή στους Σακούρ Στίβενσον και Φρανκ Μάρτιν να… ανεβούν μαζί στο ίδιο ρινγκ και να διεκδικήσουν τον άνευ κατόχου τίτλο. Μέσα στην επόμενη μία εβδομάδα αναμένεται οι δύο πυγμάχοι και οι promoter τους να καταλήξουν σε συμφωνία για το οργανωτικό σκέλος του αγώνα, όπως και τα πνευματικά δικαιώματα.

Ο Φράνκ Μάρτιν (δεξιά).

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ζώνη ανήκε στον Ντέβιν Χέινι, ωστόσο την απώλεσε την 1η Αυγούστου, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωσή του πως θα δώσει αγώνα για την κατηγορία σούπερ ελαφρών βαρών, αλλάζοντας έτσι κλίμακα βάρους. Οι διεκδικητές Στίβενσον και Μάρτιν είναι αμφότεροι Αμερικανοί, με τον πρώτο όμως να έχει σαφώς βαρύτερο βιογραφικό.

Ο Σακούρ Στίβενσον με τις παγκόσμιες ζώνες WBO και WBC (συν την The Ring) στην κατηγορία σούπερ φτερού.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος από το Νιού Τζέρσεϊ είχε κατακτήσει το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο το 2016, ενώ επαγγελματικά βρέθηκε να κατέχει τις ζώνες WBC και WBO στην κατηγορία σούπερ φτερού, πριν ανεβεί στα ελαφρά βάρη. Παράλληλα, το επαγγελματικό του ρεκόρ είναι 20-0-0. Από την πλευρά του, ο 28χρονος Μάρτιν έχει επίσης απόλυτο ρεκόρ (18-0-0), ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσει σε ένα ματς κάποιον παγκόσμιο τίτλο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά