fbpx

Redemption chump? Θετική σε αναβολικές ουσίες η Baumgardner

Redemption chump? Θετική σε αναβολικές ουσίες η Baumgardner

Με τον τίτλο παρμένο από το ποστ της Ελληνίδας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, Χριστίνας Λιναρδάτου και με τα δεδομένα να αλλάζουν πιθανότατα άρδην με τις τελευταίες εξελίξεις, όλοι (και περισσότερα Λιναρδάτου και Λαβδάκης) αναμένουν τις εξελίξεις. 

Η αδιαμφισβήτητη πρωταθλήτρια ελαφρών βαρών νεανίδων Alycia Baumgardner βρέθηκε θετική σε δύο απαγορευμένες ουσίες κατά τη διάρκεια ενός εθελοντικού τεστ αντιντόπινγκ, 3 ημέρες πριν τον αγώνα της στις 15 Ιουλίου με τη Χριστίνα. 

Η ίδια η Baumgardner δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι βρέθηκε θετική σε μεταβολίτες μεστερολόνης και οξικής μεθενολόνης στο δείγμα «Α» πριν τον αγώνα της στις 12 Ιουλίου, αλλά το τεστ της μετά τον αγώνα 15 Ιουλίου και μια άλλη δοκιμή στις 16 Ιουλίου ήταν καθαρά. 

«Δύο ουσίες για τις οποίες δεν έχω ακούσει ποτέ ή δεν έχω χρησιμοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Για να είμαι απολύτως σαφής, ξέρω ότι ποτέ δεν πήρα, ποτέ δεν θα έπαιρνα και ποτέ δεν θα πάρω αυτό ή οποιοδήποτε άλλο φάρμακο. Όχι μόνο θα ήταν ανήθικο, αλλά θα ήταν επίσης εντελώς αντίθετο με τον τρόπο που πορεύτηκα σε ολόκληρη την καριέρα μου»

Η Matchroom Boxing (αθλήτρια τους η Baumgardner) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ενημερώθηκε για «δυσμενές αναλυτικό εύρημα» στις 12 Αυγούστου και ότι θα περιμένει τις «αρχές για περαιτέρω δράση και καθοδήγηση καθώς διεξάγεται πλήρης έρευνα».

Η WBC ανέφερε σε ανακοίνωσή ότι ξεκίνησε έρευνα για τα ευρήματα του τεστ, το οποίο χορηγήθηκε από το Drug Free Sport.

Ο προμότερ της Λιναρδάτου, Lou DiBella, είπε ότι θα ήθελε να δει αυστηρούς ελέγχους πριν από σπουδαίους αγώνες -κάτι που δεν υπάρχει επί του παρόντος στην πυγμαχία. «Μπορείτε να φανταστείτε πώς νιώθει η Λιναρδάτου αυτή τη στιγμή. Αν αυτό που αναφέρεται είναι αληθές , τότε είναι σοβαρό θέμα. Υποθέτω ότι το θέμα θα διερευνηθεί και μετά θα υπάρξουν συνέπειες. Φαντάζομαι ότι και το αποτέλεσμα θα αλλάξει (σ.σ. να χαρακτηριστεί δηλαδή ως no contest) και προσεύχομαι να συμβεί το σωστό και η Χριστίνα να έχει άλλη μια ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά μια ζώνη που έχασε μόνο λόγω εγκυμοσύνης».

Η Baumgardner είναι η δεύτερη πυγμάχος της  Matchroom που βρέθηκε θετικός σε τεστ αντιντόπινγκ αυτόν τον μήνα, αφού ο Dillian Whyte απέτυχε σε τεστ πριν από τον αγώνα του εναντίον του Anthony Joshua.

Οι ουσίες που ανευρέθησαν στο δείγμα της Αμερικανίδας είναι οι μεστερολόνη και οξική μεθενολόνη (mesterolone and methenolone acetate) για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει ένα Google search. Εκεί θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για δυο ουσίες που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια και μάλιστα με πασίγνωστες τις εμπορικές τους ονομασίες (proviron και primobolan) 

Πατήστε Like και ακολουθείστε τη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook για να ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά