fbpx

Ιωάννης Γεωργαντζής, όλη η διπλωματική του εργασία για το Μουάιτάι και η παρουσίασή της στο ΑΠΘ-ΤΕΦΑΑ Σερρών

Ιωάννης Γεωργαντζής, όλη η διπλωματική του εργασία για το Μουάιτάι και η παρουσίασή της στο ΑΠΘ-ΤΕΦΑΑ Σερρών

Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς το ότι μπορούμε και δημοσιεύουμε μία διπλωματική εργασία για το Μουάιτάι, με σκοπό να την κάνουμε κτήμα των πολλών και να υπάρχει ως σημείο αναφοράς σε μελλοντικές αναζητήσεις. Αξίζουν συγχαρητήρια για την επιλογή (και το ρίσκο) στον Ιωάννη Γεωργαντζή και σε όλους όσους πίστεψαν και βοήθησαν στην υλοποίηση. Παραθέτουμε τον πρόλογο του δημιουργού για την εργασία, το υλικό της παρουσίασης σε power point αλλά κυρίως ολόκληρη της διπλωματική εργασία 35 σελίδων, έτσι όπως κατατέθηκε στο τμήμα Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής Σερρών.

Η αρχαία πολεμική τέχνη Muaythai, ως επιστήμη που χρησιμοποιούνταν στην μάχη, εφευρέθηκε και αναπτύχθηκε για να έχει τη δική της μοναδικότητα. Γνωστή για τη δύναμη και τη μέγιστη αποδοτικότητα της, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά μαχητικά και ταχέως αναπτυσσόμενα αθλήματα των μικτών πολεμικών τεχνών.

Η έρευνα που πραγματοποίησα, στα πλαίσια συγγραφής της διπλωματικής μου εργασίας στο ΤΕΦΑΑ Σερρών, είχε ως αντικείμενο την σχέση του αθλητικού προσανατολισμού με την αυτό-αποτελεσματικότητα αθλητών/ τριών Muay Thai.

Μια έρευνα που προσεγγίζει το MuayThai με την επιστήμη της αθλητικής ψυχολογίας, χρήσιμη για την ανάπτυξη της απόδοσης των αθλητών, την ανάπτυξη και διατήρηση της παρακίνησης και διατήρηση θετικών στάσεων προς την αγωνιστική διαδικασία.

Iωάννης Γεωργαντζής

Το MuayThai μπορεί να σταθεί ικανό να καλλιεργήσει κοινωνικές και ηθικές αξίες, αναπτύσσοντας σε αθλητές/τριες στοιχεία της προσωπικότητάς τους όπως δεκτικότητα, συναισθηματική σταθερότητα και ευσυνειδησία. Ευσυνειδησία που βασίζεται στην ικανότητα, τη προσπάθεια επίτευξης και την αυτοπειθαρχία.

Για την διαδικασία θα ευχαριστήσω τη καθηγήτρια ΑΠΘ – Κοντού Μαρία, τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΜουάιΤάι – Γκίτσα Θεόδωρο, τους δάσκαλους – προπονητές για το ενδιαφέρον τους, και τους αθλητές/τριες που χωρίς την συμμετοχή τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η έρευνα.”

Ακολουθεί το Power Point με την παρουσίαση της εργασίας:

Aκολουθεί ολόκληρη η διπλωματική εργασία του Ιωάννη Γεωργαντζή:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά