fbpx

Έκλεισε το Canelo vs Charlo, όλο το παρασκήνιο πίσω απ’ τον αγώνα

Έκλεισε το Canelo vs Charlo, όλο το παρασκήνιο πίσω απ’ τον αγώνα

Ο Canelo Alvarez, κορυφαίος σταρ της πυγμαχίας, ανακοίνωσε στα social media την Παρασκευή ότι θα αγωνιστεί με τον Jermell Charlo αντί για τον δίδυμο αδερφό του, Jermall, στις 30 Σεπτεμβρίου στο Λας Βέγκας, την πρώτη συνάντηση αδιαμφισβήτητων πρωταθλητών στην εποχή των τεσσάρων ζωνών.

Το ESPN ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ότι ο Τζέρμαλ χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να βρει τη φόρμα του επειδή δεν έχει αγωνιστεί από τον Ιούνιο του 2021, όταν σημείωσε ομόφωνη νίκη επί του Χουάν Μασίας Μοντιέλ. Ο πρόεδρος του WBC Mauricio Sulaiman είπε τον περασμένο μήνα ότι η αδράνεια του Jermall οφείλεται στην ψυχική του υγεία.

Ο Alvarez, ένας μελλοντικός Hall of Famer από το Μεξικό, έκλεισε συμφωνία τριών αγώνων με το PBC νωρίτερα τον Ιούνιο, με τους άλλους δύο αγώνες να αναμένεται να γίνουν το Σαββατοκύριακο Cinco De Mayo και το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Μεξικού το 2024, ανέφεραν πηγές.

Η προτιμώμενη ημερομηνία του Alvarez στις 16 Σεπτεμβρίου δεν ήταν διαθέσιμη στο Λας Βέγκας λόγω μιας εκδήλωσης UFC το ίδιο βράδυ στο T-Mobile Arena.

Ο Canelo έρχεται από μια νίκη με ομόφωνη απόφαση επί του John Ryder τον Μάιο σε μια επιστροφή στο Μεξικό στη Γκουανταλαχάρα. Η νίκη ήταν η πρώτη μάχη του Alvarez από τότε που υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αριστερό καρπό τον Οκτώβριο.

Τον Μάιο του 2022, ο Canelo ανέβηκε στα ελαφρά βαρέα, αλλά νικήθηκε από τον Dmitry Bivol στην πρώτη του ήττα από τότε που αντιμετώπισε τον Floyd Mayweather το 2013. Επέστρεψε τον Σεπτέμβριο για να νικήσει τον αντίπαλό του, Gennaidy Golovkin, σε έναν αγώνα τριλογίας. Ο Alvarez είναι ο Νο. 5 πυγμάχος για το ESPN και έχει κατακτήσει τίτλους σε τέσσερις κατηγορίες βάρους.

Τον περασμένο μήνα, ο Alvarez ήταν το Νο. 5 στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του Forbes με εκτιμώμενα κέρδη 110 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Ο Jermall Charlo ήταν ένας από τους δύο φιναλίστ για τον αγώνα Alvarez όταν ο Canelo επέλεξε τελικά τη Bivol τον περασμένο Μάιο. Θα μπορούσε να είχε την ευκαιρία του τον ερχόμενο Μάιο εάν ο Alvarez νικήσει τον αδελφό του.

Ο Jermell Charlo, ένας 33χρονος που αγωνίζεται έξω από το Χιούστον, κατέκτησε το αδιαμφισβήτητο πρωτάθλημα των 154 λιβρών τον περασμένο Μάιο, όταν νίκησε τον Brian Castano στον 10ο γύρο μιας ρεβάνς. Οι δύο μαχητές είχαν προηγουμένως αγωνιστεί σε μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη ισοπαλία τον Ιούλιο του 2021, αφού ο Castano φάνηκε να έκανε αρκετά για να κερδίσει την απόφαση.

Η μόνη ήττα στην καριέρα του Τζέρμελ ήρθε τον Δεκέμβριο του 2018, μια αμφισβητούμενη ήττα από τον Τόνι Χάρισον. Ο Jermell (35-1-1, 19 KOs) εκδικήθηκε επίσης αυτό το ψεγάδι στο ρεκόρ του, σημειώνοντας ένα νοκ άουτ στον 11ο γύρο του Harrison ένα χρόνο αργότερα.

Ο Jermell επρόκειτο να υπερασπιστεί τους τέσσερις τίτλους του ενάντια στον Tim Tszyu, τον γιο του Hall of Famer Kostya Tszyu, τον Ιανουάριο πριν υποστεί κάταγμα στο αριστερό του χέρι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά