fbpx

Η Μυτιληνιά Sonya Lamonakis μπαίνει στο Hall of Fame στο Λας Βέγκας (bio & pics)

Η Μυτιληνιά Sonya Lamonakis μπαίνει στο Hall of Fame στο Λας Βέγκας (bio & pics)

Η Sonya Lamonakis (γεννημένη στις 7 Οκτωβρίου 1974, Ελλάδα) είναι Ελληνοαμερικανίδα πυγμάχος και δασκάλα σε σχολείο της Νέας Υόρκης. H Λαμονάκης ήταν νούμερο 1 στη κατηγορία βαρέων βαρών γυναικών και κατείχε τον Παγκόσμιο τίτλο γυναικών βαρέων βαρών της IBO (12/06/2014), τον τίτλο βαρέων βαρών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης (22/03/2014) και πολλά Golden Gloves

Στο Orleans Hotel & Casino στο Λας Βέγκας, στο Διεθνές Γυναικείο Πυγμαχικό Hall of Fame φέτος, σε μια διήμερη εκδήλωση, που συμπίπτει με την δέκατη επέτειο της IWBHF, και την 25η επέτειος για το WBAN, στη φετινή τελετή εισαγωγής, τον Οκτώβριο, βρίσκεται και μία Ελληνίδα!

Η Σόνια Λαμονάκη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Υιοθετήθηκε από τους Stephen και Sharon Lamonakis. Ήρθε στις ΗΠΑ όταν ήταν τεσσάρων μηνών, μαζί με τον μόλις ενός μηνός αδερφό της Τζον, και μεγάλωσαν και οι δύο σε μια μικρή πόλη την Turners Falls της Μασαχουσέτης.

Η οικογένεια της Sonya είχε ένα ελληνικό εστιατόριο με θαλασσινά με το όνομα The Athens Restaurant. Η Sonya εργάστηκε εκεί για πολλά χρόνια ως παιδί και εκεί έμαθε πως η σκληρή δουλειά αποδίδει. Είχε επίσης την ευκαιρία να μεγαλώσει σε ένα δημοφιλές μέρος της περιοχής, το Scotty’s Store στο Turners Falls, Μασαχουσέτης. Έμαθε πώς να αλληλοεπιδρά με ανθρώπους κάθε είδους και έγινε πολύ κοινωνική. Όταν τελείωσε το κολέγιο, η Sonya έπιασε δουλειά ως λογοθεραπεύτρια στο East Longmeadow, ενώ συνέχισε να προπονείται στο Gold’s Gym, με το αγαπημένο της άθλημα έως τότε να είναι το Softball

Σε αυτό το διάστημα σκέφτηκε ότι καλύτερα να ωθήσει τον εαυτό της σε μια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Sonya φοίτησε στο Αμερικανικό Διεθνές Κολλέγιο όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό της στη Δημοτική Εκπαίδευση. Ήταν ικανοποιημένη. Δίδασκε στην 4η δημοτικού στο Σπρίνγκφιλντ του MA, είχε μεταπτυχιακό και έκανε αυτό που της άρεσε… διδάσκει, ενώ κάπως έτσι απέκτησε και το πυγμαχικό της παρατσούκλι “the Scholar” η δασκάλα, η φιλόλογος!

Την άνοιξη του 2003, ενώ ήταν στην προπόνηση του Gold’s Gym στο Δυτικό Σπρίνγκφιλντ, ένας φίλος πλησίασε τη Sonya και της είπε ότι είναι δυνατή και ότι θα γινόταν μεγάλη πυγμάχος. Της πρότεινε να κατέβει στο γυμναστήριό του και να δοκιμάσει την πυγμαχία. Η Sonya ερωτεύτηκε το άθλημα.

Ξεκίνησε το εγχείρημά της στην πυγμαχία στο Springfield Community Center με τον Victor James, όπου είδε πολλές δυνατότητες στη Sonya. Την πίεζε κάθε μέρα να πετύχει. Μετά από τρεις μήνες πήρε τον πρώτο της ερασιτεχνικό αγώνα και έχασε. Η Sonya στην πραγματικότητα έχασε τους τρεις πρώτους αγώνες της.

Μέχρι που το 2004 η Sonya άρχισε τότε να διαπρέπει στο άθλημα. Κέρδισε τα Χρυσά Γάντια της Νέας Αγγλίας και κέρδισε μερικούς αγώνες σόου σε κλαμπ που είχε αγωνιστεί εκείνη την εποχή.

Ήταν το καλοκαίρι του 2005 που γυμναζόταν με τα δίδυμα αδέρφια Derrick και Darren Whitley από το Holyoke που είχαν γυμναστήριο και ήταν υπέροχοι πυγμάχοι. Και τα δύο αδέρφια είδαν πολλές δυνατότητες στη Σόνια. Της είπαν ότι ήρθε η ώρα να κάνει μια κίνηση, αν ήθελε να είναι επιτυχημένη θα έπρεπε να μετακομίσει στη Μέκκα της πυγμαχίας, στη Νέα Υόρκη.

Η Sonya πήγε στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2005 και παρακολούθησε το Teacher Event που έλαβε χώρα στο Μπρούκλιν. Στη Sonya προσφέρθηκε δουλειά επί τόπου και αποφάσισε ότι επρόκειτο να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Έτσι, τον Αύγουστο μάζεψε τα πράγματά της και έφυγε για το “Big Apple”.

Άρχισε να προπονείται στο θρυλικό Gleason’s Gym στο Μπρούκλιν. Η Sonya προσαρμόστηκε καλά στην πυγμαχική σκηνή. Γρήγορα ανέδειξε το όνομα της στο γυμναστήριο ως πυγμάχος με πολλή δύναμη. Η Sonya συμμετείχε στο πρώτο της τουρνουά Golden Gloves στη Νέα Υόρκη εκείνη τη χρονιά, την άνοιξη του 2006. Λοιπόν, αυτή ήταν η αρχή μιας σειράς που θα την οδηγούσε εκεί που είναι τώρα.

Η Sonya συνέχισε να κερδίζει τέσσερις συνεχόμενους τίτλους ως Πρωταθλήτρια Golden Gloves της Νέας Υόρκης. Ενδιάμεσα σε αυτά τα τουρνουά θα συμμετείχε σε τοπικά τουρνουά και θα επιχειρούσε σε εθνικά τουρνουά το καλοκαίρι. Το 2010, αφού κατέγραψε ένα ρεκόρ 25-6, η Sonya αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας. Είναι η πρώτη γυναίκα που υπέγραψε ο Lou Dibella. Έφτασε να είναι το #1 στην κατάταξη βαρέων βαρών στις ΗΠΑ και ισοβαθμεί στο #3 στον κόσμο από το W.I.B.A. , ενώ κατέκτησε τον Παγκόσμιο τίτλο γυναικών βαρέων βαρών της IBO. Συνέχισε να πυγμαχεί επαγγελματικά μέχρι τον Ιούνιο του 2017 με τον τελευταίο της αγώνα να καταγράφεται ισόπαλος και ήταν για τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου τίτλου της UBF που ήταν κενός. Συνολικό ρεκόρ ως επαγγελματίας 10 (1)- 2 -3

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά