fbpx

Απεβίωσε ο Grandmaster Robson Gracie σε ηλικία 88 ετών

Απεβίωσε ο Grandmaster Robson Gracie σε ηλικία 88 ετών

Η εγγονή του Grandmaster, Kyra Gracie, μοιράστηκε τα νέα στα social media: “Σήμερα το Jiu-Jitsu αποχαιρετά τον Grandmaster Robson Gracie, πατριάρχη της οικογένειας Gracie και της κόκκινης ζώνης. Αποχαιρετώ τον αιώνια αγαπημένο μου παππού που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου.”

Ο Carlos Robson Gracie Sr. 13 Αυγούστου 1935 – 28 Απριλίου 2023) ήταν ο δεύτερος γιος του Carlos Gracie. Ο Gracie ήταν μια κόκκινη ζώνη 9ου βαθμού στο Brazilian Jiu-Jitsu, δίνοντάς του τον τίτλο του Grandmaster, ενώ ανήκει στην δεύτερη γενιά του Μπαζίλιαν Ζίου Ζίτσου

Ο Robson Gracie έμαθε πολεμικές τέχνες από τον πατέρα του, Carlos Gracie, και τον θείο του Helio Gracie.Στη δεκαετία του 1950, ο Robson συμμετείχε στους διαγωνισμούς Vale Tudo. Ο πρώτος του αγώνας μεικτές πολεμικές τέχνες ήταν εναντίον του Artur Emidio τον Απρίλιο του 1957. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Gracie υπέβαλε τον αντίπαλό του αλλά αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι ο διαιτητής να τους χώρισε. Παρά το μικρό του ανάστημα, περιστατικά όπως αυτό έπρεπε να χαρακτηρίσουν την επαγγελματική ζωή του Gracie ως επίμονο μαχητή. Στη δεκαετία του 1960, ο Gracie υπηρέτησε ως σωματοφύλακας του Leonel Brizola, γαμπρού του τότε Προέδρου της Βραζιλίας, João Goulart. Οι πολιτικές του σχέσεις τον έθεσαν υπό τον έλεγχο του στρατιωτικού καθεστώτος, μετά το πραξικόπημα της Βραζιλίας το 1964. Η βοήθειά του στη μαρξιστική αντάρτικη οργάνωση Ação Libertadora Nacional οδήγησε στη σύλληψή του, και στη σύλληψη πολλών μελών της οικογένειάς του, από τη Μυστική Υπηρεσία της Βραζιλίας. Η σύζυγος της Gracie, Vera Lucia, έκανε παραστάσεις στη στρατιωτική κυβέρνηση της Βραζιλίας για να απελευθερώσει τον σύζυγό της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή της. Ωστόσο, αφέθηκε γρήγορα ελεύθερη.

Ο Γκρέισι έζησε και δίδαξε στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας όπου ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά