fbpx

Ζάγκρεμπ 2023: Σαρωτική Πρεβολαράκη, προκρίθηκε στον ημιτελικό

Ζάγκρεμπ 2023: Σαρωτική Πρεβολαράκη, προκρίθηκε στον ημιτελικό

Η Μαρία Πρεβολαράκη εξασφάλισε με εντυπωσιακό τρόπο θέση στα ημιτελικά της κατηγορίας των -53κ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ στην Κροατία.

Ξεκίνησε τον αγώνα της απευθείας από τα προημιτελικά και επικράτησε της Ουκρανής Λιλίγια Χόρισνα με πτώση, ενώ ήταν μπροστά στα σημεία με 4-2. Στον ημιτελικό θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία παλιά γνώριμη, την Ρωσίδα Σταλβίρα Όρσους, η οποία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκανε αλλαγή αθλητικής υπηκοότητας και πλέον αγωνίζεται με την Ουγγαρία.

H Όρσους έχει δύο ευρωπαϊκά χρυσά (201, 2019) και ένα ευρωπαϊκό χάλκινο (2020) στα -53κ, ενώ στο 2021 επέλεξε να ανέβει στα -55κ και κατέκτησε άλλο ένα χρυσό. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όμως η 30χρονη αγωνίστηκε στην ελαφρύτερη κατηγορία των -50κ, στην οποία αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο. Πλέον επέστρεψε στο προσκήνιο των -53κ με τα χρώματα της Ουγγαρίας και θεωρείται αρκετά δυνατή αντίπαλος.

Αν και έχουν συνυπάρξει πολλές φορές στο ίδιο ταμπλό σε ευρωπαϊκό, η μοναδική της διασταύρωση με την Ελληνίδα παλαίστρια σε μεγάλη διοργάνωση ήταν στον προημιτελικό των ευρωπαϊκών αγώνων του Μινσκ το 2019 όταν η -τότε- Ρωσίδα είχε επικρατήσει στις λεπτομέρειες της ισοβαθμίας (2-2 στα σημεία).

Η Πρεβολαράκη συνεχίζει προσηλωμένη στο στόχο της ο οποίος είναι το μόνο μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το χρυσό, μετά από τέσσσερα αργυρά και δύο χάλκινα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά