fbpx

Ζάγκρεμπ 2023: Με εννιαμελή αποστολή η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό ανδρών/γυναικών

Ζάγκρεμπ 2023: Με εννιαμελή αποστολή η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό ανδρών/γυναικών

Τη Δευτέρα του Πάσχα ξεκινάει το 74o ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας με συμμετοχή 7 αθλητών και 2 αθλητριών από την Ελλάδα.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από 17 μέχρι 23 Απριλίου και είναι το πρώτο μεγάλο ραντεβού για τη φετινή χρονιά. Η παρουσία της Μαρίας Πρεβολαράκη στη πάλη γυναικών και του Γιώργου Κουγιουμτσίδη στην ελευθέρα των ανδρών σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει και μετάλλια στη διοργάνωση. Η Πρεβολαράκη έχει κατακτήσει στην καριέρα της 6 μετάλλια στο θεσμό, 4 αργυρά και δύο χάλκινα, από τα οποία το τελευταίο, αργυρού χρώματος, ήταν στα -53κ στην περσινή διοργάνωση στη Βουδαπέστη. Ο Κουγιουμτσίδης από την άλλη πέρυσι επανέφερε την Ελλάδα στο πρώτο σκαλί του βάθρου μετά από 14 χρόνια με το χρυσό που κατέκτησε στα -79κ της ελευθέρας.

Άλλα ονόματα που ξεχωρίζουν στην αποστολή είναι αυτά του Λαοκράτη Κεσίδη και του Γιώργου Πρεβολαράκη στην ελληνορωμαϊκή, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν φτάσει μέχρι και στη διεκδίκηση μεταλλίων στο θεσμό, ενώ στην ελευθέρα θα αγωνιστεί και ο δευτεραθλητής κόσμου Κ23, Αζαμάτ Χοσόνοφ.

Ακολουθεί αναλυτικά η ελληνική αποστολή:

Ελευθέρα πάλη
-89κ – Γιώργος Κουγιουμτσίδης
-86κ – Άγγελος Κουκλάρης
125κ – Αζαμάτ Χοσόνοφ
Ελληνορωμαϊκή πάλη
-77κ – Χρήστος Κουτσουρίδης
-82κ – Γιώργος Πρεβολαράκης
-87κ – Νίκος Βάρκας
-97κ – Λαοκράτης Κεσίδης
Πάλη γυναικών
-53κ – Μαρία Πρεβολαράκη
76κ – Χριστίνα Παπαδοπούλου

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά