fbpx

Ασιατικό: Εντυπωσιακή αρχή για το Ιράν (vid)

Ασιατικό: Εντυπωσιακή αρχή για το Ιράν (vid)

Το Ιράν πήρε 4 χρυσά μετάλλια με τη δράση της ελληνορωμαϊκής να αρχίζει στο πλαίσιο του ασιατικού πρωταθλήματος στην Αστάνα του Καζακστάν.

 Στην κατηγορία 55 κιλών των ανδρών το χρυσό πήγε στον Πόγια Σουλάτ Νταντ Μαρζ που νίκησε 3-1 στους πόντους τον Ινδό Ρούπιν Ρούπιν. Τα χάλκινα μετάλλια πήγαν στον Ουζμπέκο Ιχτιόρ Μποτίροφ και τον Καζάκο Αμανγκαλί Μπεκμπολάτοφ.

Οι ιρανικές επιτυχίες συνεχίστηκαν στα 63 κιλά των ανδρών με τον Ιμάν Χοσεϊν Χουν Μοχαμαντί που νίκησε 9-0 τον Ουζμπέκο Σερμουχαμάντ Σαριμπιάνοφ. Τα χάλκινα μετάλλια κατέληξαν στον Καζάκο Μουχαμενταλί Μαμουρμπέκ και τον Ινδό Νιράι Νιράι.

 Στην κατηγορία των 77 κιλών η νίκη πήγε στον Αχζόλ Μαχμούντοφ από το Κιργιστάν καθώς  εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού ο αντίπαλός του, ο Ιρανός Αμίν Γιαβάρ Καβιγιανινεζάντ. Τα χάλκινα μετάλλια στον Κινέζο Ρούι Λιού και τον Ιάπωνα Κοντάι Σακουράμπα.

Το Ιράν πήρε και τρίτο χρυσό μετάλλιο την πρώτη ημέρα στα 87 κιλά με τον Νασέρ Γκασέμ Αλιζαντέχ που νίκησε τον Καζάκο Νουρσουλτάν Τουρσίνοφ με τα χάλκινα μετάλλια να πηγαίνουν στον Ουζμπέκο Τζαλγκασμπάι Μπερντιμουράτοφ και τον Ινδό Κουμάρ Σουνίτ.

 Τέλος, στη μεγαλύτερη κατηγορία βάρους, εκείνη των 130 κιλών, το Ιράν πήρε νέο χρυσό μετάλλιο με τον κάτοχο του αργυρού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τον Αμίν Μιρζαζαντέχ που νίκησε 2-0 στους πόντους τον Κινέζο Λινγκζέ Μενγκ. Τα χάλκινα μετάλλια στον Καζάκο Αλιμχάν Σιτζίκοφ και τον Νοτιοκορεάτη Μινσεόκ Κιμ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά