fbpx

Tucker vs Sekhniashvili, 8 γύροι ξύλο! Aνάλυση και highlights (vid)

Tucker vs Sekhniashvili, 8 γύροι ξύλο! Aνάλυση και highlights (vid)

Απίστευτη μάχη σήμερα τα ξημερώματα από τον Γεωργιανό αθλητή του Γρηγόρη Μάλλιου που ζει και αγωνίζεται μόνιμα πλέον στην Αμερική. Ένας κοντινός αγώνας με συνεχείς εναλλαγές και κυριολεκτικά 8 γύροι ξύλο. Πήραμε την ανάλυση του αγώνα από τον έγκυρο Jake Donovan του BoxingScene.com., ενώ στο βίντεο με τα highlights μπορείτε να πάρετε μια γεύση του τι έγινε!

Ο αήττητος ανερχόμενος Τάκερ επέζησε από έναν μεγάλο τεστ “από κότσια” πέρασε με άριστα για να ξεπεράσει τον Γεωργιανό μαχητή Νικολόζ Σεχνιασβίλι. Οι κριτές Henry Ellick (77-74), Chris Flores (77-74) και Chris Ritter (77-74) απένειμαν όλοι πέντε από τους οκτώ γύρους στον Tucker στον αγώνα μεσαίων βαρών με έναν έξαλλο ρυθμό το βράδυ του Σαββάτου στο ESPN+ από το Hard Rock Hotel & Casino στην Τάλσα της Οκλαχόμα.

Ο Τάκερ και η ομάδα του πήραν σοφά την απόφαση να ανέβουν στην κατηγορία των 70 κιλών, αφού βαρέθηκαν και αποσύρθηκαν από το σόου της 10ης Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Ο 20χρονος από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης υποβλήθηκε σε μια τόσο σκληρή δοκιμασία, που δεν θα τη περίμενε κανείς σε αυτό το στάδιο της νεαρής του καριέρας.

Ο Sekhniashvili—ο οποίος προπονείται με τον Zayas υπό την καθοδήγηση του Javiel Centeno στη Νότια Φλόριντα, συνδέθηκε με ένα σμήνος δυνατών χτυπημάτων στον πρώτο γύρο, συμπεριλαμβανομένου ενός διπλού αριστερού κροσέ για να τινάξει πίσω το κεφάλι του Tucker. Η πρώιμη καταιγίδα αντιμετωπίστηκε με θάρρος από τον Tucker.

Ο Tucker επέκτεινε πλήρως το μακρύ, αριστερό “ίσιο” του για να δημιουργήσει κάποια απόσταση στον δεύτερο γύρο. Λειτούργησε ως ένα βαθμό, αλλά ο Σεχνιασβίλι τελικά μπήκε μέσα και χτύπησε στο σώμα τον Τάκερ με ένα αριστερό κροσέ. Ο Tucker κατάφερε να εκτρέψει μερικώς ένα άλλο αριστερό χουκ προς τα πάνω από τον Sekhniashvili.

Ένας εξαγριωμένος γύρος ήταν ο τρίτος αμαυρώθηκε για λίγο από τους δύο μαχητές που πήραν προειδοποιήσεις για αντικανονικό χτύπημα στο διάλειμμα. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα, καθώς το ίδιο συνέβη στον τέταρτο γύρο. Ο Τάκερ έριξε μια γροθιά εκτός χρόνου, στην οποία ο Σεχνιασβίλι απάντησε με το δεξί του χέρι. Ο Τάκερ συνέχισε να χτυπάει έως ότου ο Ρίτερ τελικά χώρισε τους δύο, και έδωσε εντολή στους κριτές να αφαιρέσουν έναν πόντο από το συνολικό σκορ του Τάκερ.

Ο Tucker ανέβασε ρυθμό στον πέμπτο γύρο και κατάφερε να επιβραδύνει την απόδοση του Sekhniashvili στη διαδικασία. Ο αήττητος Νεουρκέζος έπαιρνε το προβάδισμα σε κάθε ανταλλαγή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα περιστασιακό αριστερό χουκ κόντρα από τον Sekhniashvili, αν και κυρίως ήταν ο Tucker να προσγειώνει σκόπιμα “τρυπήματα” με ίσια δεξιά χέρια και τζαμπς και με χτυπήματα στο σώμα. Ο Τάκερ προειδοποιήθηκε για άλλη μια φορά από τον Ρίτερ επειδή ήταν πολύ εκνευρισμένος στα διαλείμματα του ρινγκ.

Ο Σεχνιασβίλι αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει το σταθερό τζαμπ του Τάκερ μαζί με μια αιμοραγία από κόψιμο στο αριστερό του μάτι. Ο Τάκερ δεν έχασε χρόνο με το εστιάσει αποκλειστικά στην πληγή. Αντίθετα, πρόσφερε μια ισορροπημένη ροή τζαμπς και δεξιών ντιρέκτ, και χτυπήματα στο σώμα κάθε φορά που οι δυο πήγαιναν σε κορ-α-κορ. Ο Σεχνιασβίλι προσγείωσε αρκετά αριστερά για να τραβήξει την προσοχή του Τάκερ, αν και σε μεγάλο βαθμό ήταν κόντρες. Ο Τάκερ ξέφυγε επανειλημμένα με γροθιές από δύο ξεχωριστά κλίντς νωρίς στον έβδομο γύρο. Ο Σεχνιασβίλι απάντησε με ένα αριστερό χουκ χαμηλά στο σώμα, το οποίο τάραξε τον Τάκερ και απάντησε με συνδυασμούς ψηλά.

Μακόναν Τάκερ. Ο πατέρας και ο επικεφαλής προπονητής του Jahi, έκανε ό,τι μπορούσε για να ηρεμήσει τα νεύρα του γιου του πριν από την έναρξη του όγδοου και τελευταίου γύρου και να μην παρασυρθεί. Δόθηκαν αυστηρές οδηγίες στον νεότερο Τάκερ να χρησιμοποιήσει το τζαμπ του, να υπακούει στις εντολές του διαιτητή, να κρατήσει απόσταση και κάποια στιγμή να του ζητήσει να πιει και νερό.

Ο Τάκερ πέρασε ολόκληρο τον τελικό γύρο με ένα χαμόγελο στα χείλη. Πέταγε το αριστερό του χέρι στο πρόσωπο του Sekhniashvili και ακολουθούσαν πολλά δεξιά χέρια πίσω του. Ο Sekhniashvili (8-2, 6KOs) οπισθοχωρούσε κι αναγκάστηκε να καλυφθεί πριν πάει στο κυνήγι του νοκ άουτ αν και χωρίς αποτέλεσμα, στα τελευταία δευτερόλεπτα

Πηγή: Jake Donovan του BoxingScene.com.

YouTube video
https://boxing-epaggelmatiko.apexsports.gr/2023/04/01/sekhniashvili-me-tucker-agonas-ksekatharisma-simera-stin-oklachoma/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά