Είναι κάποιες φορές που ένα αποτέλεσμα λέει μέρος της αλήθειας. Ναι η Πελούμπη έχασε, αλλά σε ποια διοργάνωση, σε ποιο μέρος, και από ποια;
Έχασε μέσα στο διάσημο στάδιο για το Μουάιται, το Λουμπινί της Μπανγκόκ, σε μία διεθνή διοργάνωση του ΟΝΕ που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον πλανήτη με παρουσιαστή και εκφωνητή στα αγγλικά. Την είδαμε και εμείς όπως εκατομμύρια θεατές, μέσω του δικτύου που έχει στήσει το ΟΝΕ.
Το Λουμπινί είναι ένα στάδιο που όσοι πηγαίνουν για τουρισμό στην Μπανκόγκ το επισκέπτονται για φωτογραφίες. Εκεί λοιπόν η Πελούμπη έπαιξε στα main event της βραδιάς στον 8ο αγώνα από τους συνολικά 11, χωρίς να πέφτει ούτε καρφίτσα από τον κόσμο. Όλοι οι θεατές, με τα φώτα του σταδίου κλειστά, φώτιζαν με τα κινητά τους το χώρο, συνθέτοντας μια πραγματικά εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η Φανή μας είχε δηλώσει ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση επειδή ήταν τιμητική, έστω και με ενημέρωση μόλις μίας εβδομάδας και ότι πριν από το δικό της Ναι, είχαν ακουστεί άλλα 7 Όχι. Η αντίπαλός της η Petjeeja Lukjaoporongtom, άνετα θα μπορούσε να παίξει στην αντίστοιχη κατηγορία ανδρών και η εμπειρία της μαζί με το αγωνιστικό της στυλ αποτελεί φόβητρο. Έχω πάντως την εντύπωση ότι η Φανή την σεβάστηκε παραπάνω από ότι ίσως έπρεπε.
Η Petjeeja Lukjaoporongtom, στην ηλικία των 10 ετών είχε ήδη 100 αγώνες εκ των οποίων οι 70 με αγόρια. Σταμάτησε επειδή έγινε διάσημη και ήταν παράνομο για τους νόμους της χώρας οι μικτοί αγώνες. Η λύση βρέθηκε με υπέρβαρες γυναίκες αντιπάλους. Φυσικά είναι και επαγγελματίας πυγμάχος με τίτλους και πρωταθλήματα και για λίγο δεν πήγε στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο, σταματάω εδώ!
Ο αγώνας ξεκίνησε με πολλές ανταλλαγές λακτισμάτων εκατέρωθεν και μοιρασμένος. Η διαφορά μεταξύ τους φάνηκε στο κομμάτι της πυγμαχίας, η Petjeeja ήταν πραγματικά πολύ δυνατή και γρήγορη περνώντας κάποια χτυπήματα στην Πελούμπη. Όταν γύριζε ο αγώνας στο παραδοσιακό στυλ του Μουάτάι ερχόταν πάλι ισορροπία. Στο 2ο γύρο ένα αριστερό άπερκατ της Ταϊλανδής στο συκώτι έφερε μέτρημα για τη Φανή που δέχτηκε μάλιστα και κάποια χτυπήματα επιπλέον, ενώ είχε σταματήσει και κατεβάσει τα χέρια της. Η φθορά από τέτοιο χτύπημα είναι μεγάλη και λίγο μετά στον γύρο ένα δεύτερο ίδιο άπερκατ έφερε το ΤΚΟ.
Μια σημαντική λεπτομέρεια τώρα. Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί να γίνει στην κατηγορία βάρους των 52,2 κιλών. Η Πελούμπη αγωνίζεται πάντα σταθερά στα κιλά αυτά και ζυγίστηκε 52,3. Η Petjeeja ζυγίστηκε 54,8κ. και έδειχνε φανερά αφυδατωμένη για να πιάσει έστω και αυτά τα κιλά. Η Φανή δέχτηκε (όπως κάνει πάντα) να γίνει ο αγώνας και η διοργάνωση βρήκε τη λύση να αλλάξει την κατηγορία βάρους και ανέβηκαν στα 54.88 (φώτο). Το ότι έπαιζε και χωρίς γωνία ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα!
Το θέμα εδώ είναι ότι το ΟΝΕ με την εισαγωγή του κοφτού γαντιού έχει δημιουργήσει στην ουσία ένα καινούργιο άθλημα. Δυσκολεύουν πολύ οι πυγμαχικές άμυνες και αυξάνεται η φθορά στα χτυπήματα που δέχεσαι, προς όφελος του θεάματος. Έχω την εντύπωση ότι αν ο αγώνας ήταν στο κλασικό παραδοσιακό στυλ του Μουάιται ο αγώνας θα πήγαινε στα σημεία.