fbpx

World Games: Η Καρατέκα θρύλος Sandra Sanchez Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών

World Games: Η Καρατέκα θρύλος Sandra Sanchez Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του τον Ιανουάριο, το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Παγκοσμίων Αγώνων (IWGA) συμφώνησε για τη σύνθεση της Προσωρινής Επιτροπής Αθλητών της IWGA. Πρόεδρος αυτής της επιτροπής θα είναι η Ισπανίδα καρατέκα Sandra Sanchez. Η απόφαση για τη συγκρότηση Επιτροπής Αθλητών κοινοποιήθηκε στα μέλη της IWGA στην Ετήσια Γενική Συνέλευση το 2022.

Η Sandra Sanchez, η οποία παρακολούθησε τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της IWGA τον Ιανουάριο στη Μαδρίτη ως παρατηρητής μετά από πρόσκληση του προέδρου της IWGA José Perurena, λέει ότι έχει επίγνωση της ευθύνης. «Η επιτροπή θα κάνει τη φωνή και τις προτάσεις των αθλητών να ακουστούν και θα επηρεάσει τις αποφάσεις της IWGA προς όφελος των συμμετεχόντων στους Αγώνες. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μπορώ να ηγούμαι της επιτροπής μετά την ολοκλήρωση της ενεργού καριέρας μου στον αθλητισμό και ανυπομονώ για αυτό το νέο έργο», λέει η νικήτρια στους Παγκόσμιους Αγώνες 2022 στο Μπέρμιγχαμ των ΗΠΑ και το 2017 στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Ήταν Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του 2021 στο Τόκιο.

«Η τρέχουσα Επιτροπή Αθλητών της IWGA έχει προσωρινό καθεστώς μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025. Μέχρι τότε, μια Επιτροπή Αθλητών θα έχει εκλεγεί από τους αθλητές της επόμενης διοργάνωσης των Παγκοσμίων Αγώνων. Η 12η έκδοση θα πραγματοποιηθεί στο Chengdu της Κίνας. Το κύριο καθήκον τα επόμενα δυόμισι χρόνια θα είναι η προετοιμασία για την μονιμοποίηση αυτής της Επιτροπής Αθλητών, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας εκλογής, των μελλοντικών κέντρων αποφάσεων, της σύνθεσης και των σχετικών ρυθμιστικών αλλαγών. Το επίκεντρο των προσπαθειών μας θα είναι οι κανονισμοί για τη μετατροπή της προσωρινής επιτροπής σε πρότυπο ίδρυμα της IWGA», είναι η επίσημη ενημέρωση της IWGA

Να θυμίζουμε ότι η Sandra Sanchez έγραψε ιστορία καθώς κέρδισε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για το καράτε (κερδίζοντας στον τελικό το απόλυτο φαβορί την Ιάπωνα Σιμίζου. Ήταν τότε σχεδόν 40 ετών κάτι που την έκανε την μεγαλύτερη σε ηλικία Ολυμπιονίκη της Ισπανίας, επίσης η μοναδική με Ολυμπιακό, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά