fbpx

Μπετερμπίεφ: “Κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσω τον Ούσικ”

Μπετερμπίεφ: “Κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσω τον Ούσικ”

Σε μία… τουλάχιστον ενδιαφέρουσα υποθετική ερώτηση κλήθηκε να απαντήσει ο Αρτούρ Μπετερμπίεφ, δίνοντας μάλιστα μία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα καταφατική απάντηση. Ο Ρώσος, κάτοχος των ζωνών WBC, IBF και WBO στα ελαφρά βαρέα βάρη (-79k.), ερωτήθηκε για το εάν θα ήθελε να αντιμετωπίσει ξανά στον μέλλον τον Ολεξάντρ Ούσικ και φρόντισε να δείξει πως είναι απολύτως διαθέσιμος, σε περίπτωση που οι συγκυρίες φέρουν ένα τέτοιο σενάριο στο τραπέζι.

“Κανένα πρόβλημα. Αρκεί να το οργανώσετε. Είναι επιτυχημένος, έχει κάνει καλή δουλειά στην επαγγελματική του καριέρα. Είναι καλός μαχητής και αποτελεσματικός στην πορεία του. Δεν ενδιαφέρομαι όμως τόσο για την καριέρα του Ούσικ. Δεν τον παρακολουθώ στενά, αυτόν ή κάποιον άλλο. Θα μπορούσα να ανεβώ κατηγορία βάρους, είναι ενδιαφέρον, όπως είναι ενδιαφέρον και το ότι έτσι θα μονομαχήσω με έναν άλλο πρωταθλητή. Εάν προκύψει, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε”, ανέφερε ο Μπετερμπίρεφ.

Βέβαια, για να γίνει αυτή η μάχη θα πρέπει αρχικά ο Μπετερμπίεφ να ανεβεί δύο κατηγορίες βάρους ψηλότερα από εκεί που βρίσκεται σήμερα, μπαίνοντας στα βαρέα βάρη (+91κ.). Ο Ουκρανός Ούσικ είναι κάτοχος των πέντε μεγάλων ζωνών αυτή τη στιγμή στα κιλά του, ωστόσο το γεγονός πως δεν πρόκειται για έναν… τρομακτικά μεγαλόσωμο πυγμάχο (ύψος 1.91, άνοιγμα 1.98) τον κάνει πιο… γήινο αντίπαλο για τον Μπετερμπίεφ.

Σημειώνεται πως οι δυο τους είχαν βρεθεί στο ίδιο ρινγκ το μακρινό 2011, ως ερασιτέχνες ακόμη, στον προημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, για την κατηγορία μάλιστα των -91 κιλών. Νικητής σε εκείνη τη μάχη ήταν ο Ούσικ, που στη συνέχεια κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο. Ξανασυναντήθηκαν και το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πάλι στα προημιτελικά, ξανά με νικητή τον Ουκρανό.

Μπετερμπίεφ και Ούσικ αντίπαλοι στο ρινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά