fbpx

Karate 1 Premier League: Έγραψε ιστορία ο Διονύσης Ξένος – Grand Winner για το 2022 στα -67κ.

Karate 1 Premier League: Έγραψε ιστορία ο Διονύσης Ξένος – Grand Winner για το 2022 στα -67κ.

Ο Διονύσης Ξένος αναδείχθηκε Grand Winner στην κατηγορία των -67κ. για την Κ1 Premier League τη χρονιά που μας πέρασε μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας σειράς της διοργάνωσης στο Κάιρο, γράφοντας ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας καρατέκα που παίρνει αυτή την τιμητική διάκριση.

Με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε ο κορυφαίος Έλληνας καρατέκα στην κατηγορία του, βρέθηκε στην 1η θέση της ειδικής κατάταξης της Κarate 1 Premier League με σύνολο 2.070 βαθμούς αφήνοντας πίσω του τον Γάλλο και Νο. 1 του κόσμου, Στίβεν Ντα Κόστα με 1.980 βαθμούς.

Η πορεία μέχρι την κορυφή

Στην πορεία του προς την κορυφή της κατάταξης της φετινής σειράς K1 Premier League, ο καρατέκα του Α.Σ Οδυσσέας, χρειάστηκε να κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια κι ένα χρυσό στα τέσσερα τουρνουά που αγωνίστηκε.

Αν και δεν πήρε μέρος στο πρώτο Κ1 Premier League στη Φουτζάιρα των Η.Α.Ε, στη συνέχεια ο Ξένος κατέκτησε την 7η θέση στο Ματοσίνος της Πορτογαλίας, για να ακολουθήσει η κορυφαία του στιγμή της περασμένης σεζόν στη διοργάνωση, φτάνοντας μέχρι την κορυφή του βάθρου και το χρυσό μετάλλιο στο Ραμπάτ του Μαρόκου.

Κι όταν ο Ξένος βρίσκει ρυθμό, τότε δύσκολα μπορεί κάποιος να τον σταματήσει. Έτσι τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μπακού έκανε μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση φτάνοντας μέχρι το ασημένιο μετάλλιο, ενώ το ίδιο έγινε και στο Κάιρο πηγαίνοντας μέχρι τον τελικό ανεβαίνοντας στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Παρά τα δύο χρυσά μετάλλια που χάθηκαν, η σταθερότητα και η συνέπεια που έδειξε ο Έλληνας καρατέκα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν τον έφεραν στην κορυφή και στην κατάκτηση του τιμητικού τίτλου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ξένος θα φοράει, σε κάθε διοργάνωση του 2023 την ειδική στολή με τα διακριτκά χρυσά γράμματα.

Karate 1 Premier League – Τελική κατάταξη (-67κ.)

1. Ξένος Διονύσης (Ελλάδα) 2.070 βαθμοί
2. Ντα Κόστα Στίβεν (Γαλλία) 1.980
3. Αμιράλι Ντιντάρ (Καζακστάν) 1.710
4. Αγκαλαρζάντε Τούρλα (Αζερμπαϊτζάν) 1.650
5. Λότφι Αχμέντ Αϊμάν (Αίγυπτος) 1.290
6. Αλμασάτφα Αμπντέλ Ραχμάν (Ιορδανία) 1.170
7. Ταντίσι Ιβς Μαρτιάλ (Ουγγαρία) 1.110
8. Ντε Βίβο Τζιαλούνκα (Ιταλία) 1.020
9. Ουμπάγια Σαΐντ (Μαρόκο) 990
10. Ελσαουί Αλί (Αίγυπτος) 900

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά