fbpx

K1 Series A: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο ο Χάρης Γιαννάκος στα -75κ.

K1 Series A: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο ο Χάρης Γιαννάκος στα -75κ.

Τη δεύτερη θέση, και κατ’ επέκταση το ασημένιο μετάλλιο, κατέκτησε ο Χάρης Γιαννάκος στο K1 Series A, στην κατηγορία των -75κ., το οποίο διεξάγεται στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων το διάστημα 13-15 Ιανουαρίου.

Στα -75κ. ανδρών ο Έλληνας καρατέκα πέρασε στον μεγάλο τελικό, όπου αντιμετώπισε τον Μαροκινό Ασάας, όμως ηττήθηκε κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Γιαννάκος στάθηκε εξαιρετικά άτυχος καθώς μετά από το χτύπημα στο αριστερό γόνατο στον ημιτελικό δεν μπόρεσε να αγωνιστεί 100% έτοιμος στον τελικό και να διεκδικήσει με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια το χρυσό μετάλλιο.

Για να περάσει στον τελικό ο Γιαννάκος, νίκησε κατά σειρά 3-2 τον Λετονό Στεπάνοφς, 4-0 τον Μαλντονάδο από τη Γουατεμάλα και 7-1 τον Καστούρι από τις ΗΠΑ. Στο ίδιο pool μετείχε και ο Νίκος Δρίβας ο οποίος νίκησε 3-0 τον Σκωτσέζο Γουντς, 3-2 τον Σουηδό Χάαγκ, 4-2 τον Άγγλο Γουίγκινς.

Έτσι, οι δύο Έλληνες έπαιξαν μεταξύ τους για μια θέση στον ημιτελικό με νικητή τον Γιαννάκο (5-0). Ο εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης U21 επικράτησε 4-3 του Τούρκου Μπουλούτ στον ημιτελικό και  “τράβηξε” στα ρεπεσάζ τον Δρίβα, όπου ηττήθηκε από τον Μαλντονάδο και κατέκτησε την 7η θέση μεταξύ 96 αθλητών.

Κατάταξη Kumite -75κ.

1. Ασάς Αμπντελκαρίμ (Μαρόκο)
2. Γιαννάκος Χάρης (Ελλάδα)
3. Σαλαπούρα Τζόρτζε (Σερβία)
3. Μαλδονάδο Άλαν (Γουατεμάλα)
5. Κοζάτσοκ Ολιεκσάντρ (Ουκρανία)
5. Μπουλούτ Ενές (Τουρκία)
7. Μιχαήλ Άλεξ (Κύπρος)
7. Δρίβας Νίκος (Ελλάδα)
9. Μαλίκι Μπετίμ (Κόσοβο)
9. Καστούρι Σάφιν (ΗΠΑ)

https://karate.apexsports.gr/2023/01/13/k1-series-a-chryso-metallio-gia-ton-chari-giannako-sta-75k/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά