fbpx

Αθλητής του Μήνα ο Γκουεγέ!

Αθλητής του Μήνα ο Γκουεγέ!

Ο Ουσμανέ Γκουεγέ ήταν εκείνος που πήρε το βραβείο του Αθλητή του Μήνα για τον Δεκέμβριο από την IWUF και… όχι άδικα. Ουσιαστικά αυτό το βραβείο έρχεται ως μία συγκεντρωτική αναγνώριση της αξίας του Σενεγαλέζου, ο οποίος εντός του 2022 εκπροσώπησε τη Διεθνή Ομοσπονδία και συνολικά το άθλημα του Γουσού Κουνγκ Φου στο υψηλότερο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο Γκουεγέ ήταν ανάμεσα σε εκείνους που αγωνίστηκαν στα World Games του 2022 στο Μπέρμπιγχαμ της Βρετανίας, ωστόσο ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα είχε η επιλογή του ως εκπροσώπου για ολόκληρη την ήπειρο της Αφρικής, σε μία ιστορικά συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Σε αυτή τη συνάντηση ο Γκουεγέ ήταν μεταξύ όσων… προώθησαν το σπορ στον επικεφαλής του Ολυμπιακού Κινήματος, σε μία προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε πρώτη φάση, από που επετεύχθη είναι η επιλογή του σπορ για παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2026, γεγονός που συνιστά γιγαντιαία επιτυχία. Υπογραμμίζεται μάλιστα πως η παρουσία του Γκουεγέ στη συνάντηση με τον Μπαχ είχε επιπρόσθετη βαρύτητα, μιας και οι συγκεκριμένοι αγώνες θα διεξαχθούν στην πόλη Ντακάρ, δηλαδή την πρωτεύουσα της Σενεγάλης και θα είναι οι πρώτοι στην ιστορία που φιλοξενούνται στην ήπειρο της Αφρικής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά