fbpx

Τριάντης για Τόπαλο: «Η αιτία του θανάτου είναι πολυπαραγοντική» (vid)

Τριάντης για Τόπαλο: «Η αιτία του θανάτου είναι πολυπαραγοντική» (vid)

Στη «Δίκη» του OPEN μίλησε ο Γενικός Γραμματέας των προπονητών πυγμαχίας, Χρήστος Τριάντης, ώστε να τοποθετηθεί πάνω στα αίτια του θανάτου του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα 02/01.

Ο κ. Τριάντης αναφέρθηκε σε μία διαφορετική προσέγγιση, εξηγώντας περισσότερο τη σωματική κακοποίηση που δέχεται ένας νεαρός αθλητής με τους πολλούς αγώνες που δίνει, σε μικρά χρονικά διαστήματα.

Αναφέρει ότι οι αθλητές θα πρέπει να είναι υπό αυστηρό έλεγχο των προπονητών τους, ενώ μίλησε και για την ανάπτυξη των οργάνων των εφήβων αθλητών, που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή όσο αθλούνται εντατικά.

«Η αιτία του θανάτου είναι πολυπαραγοντική. Θα δώσω μια άλλη οπτική. Ο Βασίλης δέχθηκε μια σωματική κακοποίηση που δε θα άντεχε ούτε ενήλικας. Έκανε πάνω από 20 αγώνες και δεν ξέρουμε πόσα σπάρινγκ σε 7 μήνες. Αυτό είναι σωματική κακοποίηση», είπε αρχικά ο Χρήστος Τριάντης.

«Οι αθλητές πρέπει να είναι υπό τον αυστηρό έλεγχο των προπονητών τους. Οι αγώνες που έδωσε ήταν παραπάνω από υπερβολικοί. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Τα παιδιά έχουν έναν εγκέφαλο σε αναπτυξιακή φάση σε αυτή την ηλικία. Μετά τους αγώνες ήταν υγιής; Μετά από τέτοια φορτία οι αθλητές πρέπει να κάνουν εξετάσεις, κάτι που δεν έχει γίνει».

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας, από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Την έρευνα ζήτησε ο αθλητικός εισαγγελέας, κ. Σπυρόπουλος.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Βασίλης Τόπαλος: Τι λέει ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Πυγμαχίας για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου”,”description”:”«Δεν υπήρχε άδεια για τον αγώνα σπάρινγκ από την Ομοσπονδία, δεν είχε ενημερώσει το γυμναστήριο την Ομοσπονδία», αποκάλυψε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης. Παρέμβαση έκανε ο Γ.Γ. συνδέσμου προπονητών πυγμαχίας Χρήστος Τριάντης.”,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1icTR5Z243ZXRpZGwvMjAyMy8wMS8xMC8wNC8xM18wN182M2JjZTVkMzc3OGZlLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT25M19S”,”uploadDate”:”2023-01-10T04:17:51.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cpo7mwwijtw9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Θυμίζουμε, πως καλεσμένος στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη ήταν και ο πρόεδρος της ΕΟΠ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας), Χάρης Μαριόλης, ώστε να τοποθετηθεί και αυτός πάνω στο ζήτημα.

https://boxing.apexsports.gr/2023/01/10/i-topothetisi-tou-chari-marioli-gia-ton-thanato-tou-16chronou-vasili-topalou-vid/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά