fbpx

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΟΠ Χάρη Μαριόλη για τον θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου (vid)

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΟΠ Χάρη Μαριόλη για τον θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου (vid)

Καλεσμένος στην εκπομπή «Δίκη» του OPEN ήταν το βράδυ της Δευτέρας (09/01) ο πρόεδρος της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας), Χάρης Μαριόλης, για να τοποθετηθεί πάνω στα αίτια του θανάτου του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα 02/01.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, απευθυνόμενος τόσο στον Κυριάκο Θωμαΐδη, όσο και στο τηλεοπτικό κοινό, απέδωσε ευθύνες στο γυμναστήριο όπου διεξήχθη η εν λόγω προπόνηση, λέγοντας: «Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να γίνει κάποιος αγώνας σπάρινγκ, σε οποιοδήποτε γυμναστήριο, πρέπει αυτό το γυμναστήριο να ζητήσει άδεια από την Ομοσπονδία. Πράγμα που το γυμναστήριο αυτό δεν το είχε πράξει. Αν εμείς δίναμε την άδεια, θα έπρεπε να υπάρχει γιατρός και διαιτητής. Οπότε, αν είχαν γίνει όλα κανονικά, και υπήρχε γιατρός και διαιτητής, μπορεί να μην είχαμε χάσει τώρα τον Βασίλη».

Ο κ. Μαριόλης συνέχισε λέγοντας: «Η Ομοσπονδία από το καλοκαίρι είχε στείλει σε όλα τα σωματεία έγγραφο και τους έλεγε πως όποιο σωματείο επιθυμεί να κάνει αγώνες σπάρινγκ, να στείλει έγγραφο στην Ομοσπονδία, και η Ομοσπονδία θα κρίνει αν αυτό το σπάρινγκ πρέπει να γίνει ή όχι. Αν το σωματείο πάρει την άδεια, επιβάλλεται να υπάρχει εκεί γιατρός και διαιτητής, ώστε να μην υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΟΠ αποκάλυψε πως κατά το σύντομο παρελθόν, στο ίδιο γυμναστήριο είχαν ξαναγίνει αγώνες σπάρινγκ, χωρίς την έγκριση της Ομοσπονδίας, η οποία έμαθε το γεγονός από το Facebook.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρίολης πρόσθεσε: «Ενημερώθηκα 1,5 μέρα μετά το περιστατικό. Δε γίνεται για τον πρώτο πρωταθλητή Ευρώπης να ενημερώνεται η ομοσπονδία μετά από 1,5 μέρα. Μετά μάθαμε ότι λιποθύμησε στο μπάνιο, ενημερώθηκα ότι το χτύπημα από την πτώση στην τουαλέτα δεν ήταν τόσο απλό. Είχαμε στη συνέχεια ενημέρωση ότι είχε πολλαπλά κατάγματα και μας είπαν οι γιατροί ότι ούτε από τροχαία δεν μας φέρνουν τέτοια χτυπήματα. Η δήλωση της γιαγιάς αναφέρει ότι ο αντίπαλός του στο σπάρινγκ ήταν 4 χρόνια μεγαλύτερο και 10 κιλά βαρύτερο. Επικοινώνησα με τον κ. Αυγενάκη, έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και καταθέσαμε μήνυση για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση».

Τέλος, σχετικά με τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή, αλλά και τις περιπτώσεις ντόπινγκ στην πυγμαχία, είπε: «Κάναμε μια οικογένεια στην Ομοσπονδία. Όλοι ήμασταν μια γροθιά, γι΄αυτό και φέραμε τόσα μετάλλια. Ο προπονητής τους κάλεσε τα παιδιά και τους είπε τέρμα ο πρωταθλητισμός, κάνουμε μόνο συντήρηση, όχι γάντια και όχι σπάρινγκ. Ο πατέρας πήγε το παιδί στο γυμναστήριο. Δεν φταίει ο πατέρας όμως. Υπεύθυνος είναι αυτός που έχει το χώρο του γυμναστηρίου.

Είχαμε ελάχιστα ως μηδαμινά περιστατικά ντόπινγκ. Την προηγούμενη σεζόν ένας αθλητής του συγκεκριμένου συλλόγου είχε πιαστεί ντοπαρισμένος. Είναι αμαρτία όμως να αμαυρωθεί το άθλημα της πυγμαχίας. Όταν γίνεται σωστά είναι πολύ ασφαλές άθλημα. Δεν γνωρίζω αν εκείνη τη μέρα στο σπάρινγκ φορούσαν κάσκα οι αθλητές. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Βασίλης είχε κάνει όλες τις εξετάσεις και μάλιστα είχε κάνει και κάποιες επιπρόσθετες γιατί είχε κάποιους πονοκεφάλους, αλλά αποδείχθηκαν καθαρές. Το παιδί ήταν ταύρος».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως ο εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας, από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Την έρευνα ζήτησε ο αθλητικός εισαγγελέας, κ. Σπυρόπουλος.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Βασίλης Τόπαλος: Τι λέει ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Πυγμαχίας για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου”,”description”:”«Δεν υπήρχε άδεια για τον αγώνα σπάρινγκ από την Ομοσπονδία, δεν είχε ενημερώσει το γυμναστήριο την Ομοσπονδία», αποκάλυψε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης. Παρέμβαση έκανε ο Γ.Γ. συνδέσμου προπονητών πυγμαχίας Χρήστος Τριάντης.”,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1icTR5Z243ZXRpZGwvMjAyMy8wMS8xMC8wNC8xM18wN182M2JjZTVkMzc3OGZlLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT25M19S”,”uploadDate”:”2023-01-10T04:17:51.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cpo7mwwijtw9″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

https://boxing.apexsports.gr/2023/01/02/katelikse-o-16chronos-mera-aneipotis-thlipsis-gia-ton-elliniko-athlitismo/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά